Alm. Brand Henton - Rente- og Valutakommentar

Udgivet den 31-05-2006  |  kl. 08:54  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Alm. Brand Henton dagens kommentarer til markedet:


Obligationer:

Markedet satte sig forholdsvist meget i tirsdagens handel. Pengemængdevæksten for Eurozonen kom ud i den høje ende, og da USA åbnede negativt, faldt markedet yderligere tilbage og det til trods for et hastigt faldende aktiemarked og en oliepris tilbage på USD 70 pr. tønde og EUR/USD tæt på 129.
Der er en bred vifte af nøgletal fra Europa i dag med bla. arbejdsløshedstal fra Tyskland, producentpriser fra Frankrig, forbrugerpriser for Eurozonen for maj (estimat) m.m. Fra USA får vi bla. tillidsbarometer fra Chicago og referat fra FOMC mødet d. 10. maj. Markedet vil primært nærlæse sidstnævnte for at få et yderligere hint om, hvorvidt man har tænkt sig at holde en pause i renteforhøjelserne.
Med udgangspunkt i aftenens referat og fredagens jobrapport fra USA vil vi vente en afdæmpet dag, dog med mulighed for at vi skal hente en spids af gårsdagens tab.

Valuta:

Dollaren åbner her til morgen omkring 1,2880 mod EUR (DKK 5,7935), hvilket er samme niveau som vi lukkede på i går. Baggrunden for den faldende USD skal primært ses på baggrund af, at George Bush udnævnte Henry Paulsen som sin tredje finansminister. Henry Paulsen var ude med et par korte bemærkninger angående amerikansk økonomi, som alt i alt fik dollaren til at falde. Det var bla. spekulationer om den stærke dollarpolitik der bekymrede markedet.
Den amerikanske forbrugertillid faldt fra 109,8 i april til 103,2 i maj. Faldet var mindre end ventet.
Vi venter i dag på FOMC-minutes som kommer i aften.
Chefen for den østrigske centralbank og medlem af ECB rådet, Klaus Liebscher, går ud fra, at det vil være nødvendigt for ECB at hæve renten yderligere. Liebscher ser p.t. ingen tegn på øget pres på inflationen, men han understreger, at der er usikkerhed omkring dette spørgsmål. Han forventer vækst omkring 2% og fortsat høj inflation i 2006 og 2007.
OECD har beregnet væksten i hele OECD området til 0,9% i 1. kvartal mod 0,6% i 4. kvartal 2005. Væksten i Eurozonen var på 0,6%, i Tyskland på 0,4%, i England på 0,6%, i Japan på 0,5% og i USA på 1,3%.
Kinas centralbank har her til morgen været ude med udtalelser om et ønske om fremskyndelse at en rentereform i Kina. Dette kunne gavne Yennen samt det øvrige Asien.
Yennen åbner her til morgen i samme niveau som vi sluttede på i går omkring 112 mod dollar, 144,30 mod EUR og 0,05169 mod DKK. Yennen faldt over dagen i går grundet en generelt styrket EUR. EUR/JPY steg i går fra 143,50 til 144,50.
Pundet lider under den faldende dollar og ligger her til morgen 1089,25 mod DKK, hvilket er et fald på et par kroner. Der kommer en del nøgletal fra England i dag.
CHF åbner en smule lavere, end vi sluttede på i går og dagen i dag vil været præget af KOF tallet som kommer senere i dag.
Olieprisen åbner op marginalt lavere, end vi sluttede på i går, og her til morgen ligger vi på USD 71,85 pr. tønde. Prisen var over USD 72 pr. tønde efter stigende efterspørgsel fra bla. Kina samt den fortsatte uro mellem Iran og den øvrige verden i forbindelse med Irans atomprogram. Handelsintervallet er stadig intakt med 65,00 til 75,00 i den nærmeste fremtid.
I Skandinavien har vi set en styrkelse af SEK, som her til morgen handler på 0,8055 mod DKK. Vi afventer Riksbankens rapport senere i dag.
Det svenske detailsalg steg uventet kraftigt i april med 1,8% mod 0,2% i marts. På årsbasis er stigningen på 12,5% i april.
Sveriges Riksbanks vicedirektør, Svante Öberg, sagde tirsdag, at renten bør stige til et normalt niveau, men det er usikkert, hvor hurtigt det bør ske. Den norske krone har også medvind og åbner her til morgen i 0,9537, hvilket også er en stigning fra i går på 25 øre. Der kommer også en række tal fra Norge i dag, som markedet vil følge med spænding. Den norske forbrugertillid steg fra indeks 27,3 i 1. kvartal til indeks 28,1 i 2. kvartal ifølge TNS Gallup.
Emerging Markets: Der er ikke den store uro, men EUR/TRY har igen været oppe at teste 2,00 niveauet mod EUR. Vi vil følge dette niveau med spænding, da et brud af 2,00-2,02 vil kunne medføre et yderligere TRY-fald.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder