Torsdagens obligationer: Renten faldt efter rentemelding og BNP-rapport fra USA

Udgivet den 26-10-2023  |  kl. 17:05  |  

En fastholdt rente hos Den Europæiske Centralbank og en lidt større end ventet afmatning i inflationen i USA var torsdag med til at sende den danske tiårige rente ned.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation lukkede torsdag i 3,12 pct. Det var 4 basispoint under onsdagens lukkeniveau og 9 basispoint under dagstoppen.

Efter mere end et år med pengepolitiske stramninger og en benhård kamp for at for styr på inflationen fastholdt Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag sine toneangivende rentesatser.

Dermed blev indlånsrenten fastholdt på 4,00 pct. og udlånsrenten på 4,50 pct.

I torsdagens meddelelse signalerede ECB også, at renten kan have toppet, lød vurderingen fra flere økonomer.

- Vi vurderer ikke, at dagens beslutning blot udtrykker en pause i forhøjelserne fra ECB. Det er helt slut med stramningerne - det er vores klare vurdering. Næste skridt er rentesænkninger - og det sker højest sandsynligt til sommer, skriver Frederik Engholm, chefstrategi i Nykredit.

Fra den anden side af Atlanten viste den amerikanske BNP-opgørelse en lidt stærkere end ventet vækst på 4,9 pct. i tredje kvartal mod en ventet vækst på 4,5 pct.

I samme opgørelse viste PCE-kerneprisindekset, der er den amerikanske centralbanks primære inflationsmål, en aftagende vækst til 2,4 pct. mod en ventet afmatning til 2,5 pct. fra 3,7 pct. i andet kvartal.

Torsdag bød vanen tro også på ledighedstal fra USA, hvor antallet af nytilmeldte ledige viste en lidt større end ventet stigning til 210.000 i sidste uge, hvor der kun var ventet en stigning til 207.000 fra 200.000 for ugen forinden.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder