AKTIER: Pil opad fra morgenstunden, fokus på TrygVesta

Udgivet den 06-05-2008  |  kl. 08:42  |  

De danske aktier ventes at åbne uforandret med pil opad, selvom udviklingen i USA betød at de toneangivende indeks endte i minus. Til gengæld peger futures i den rigtige retning, og Asien noteres positiv.

I går lukkede det toneangivende C20 indeks i kurs 433,94, hvilket er en stigning på knap en enkelt pct. Det var især NKT der trak op, og den danske kabel- og rørproducent lukkede med et plus på 6,7 pct. i kurs 422.

I USA lukkede Dow Jomnes med et fald på 0,7 pct., Nasdaq lukkede 0,5 pct. nede og S&P 500 sluttede ligeledes mandagen med et fald på 0,5 pct. Til gengæld peger futures opad og Hang Seng noteres for et lille plus på 0,04 pct.

Mandag efter det danske marked lukkede kom forsikringsgiganten TrygVesta med regnskab for 1. kvartal. Og det var ikke specielt positivt. Selskabet opnåede et resultat før skat på 261 mio. kr., et fald på 422 mio. kr. forårsaget af kursfald på aktier.

Det forsikringstekniske resultat steg 20 pct. til 637 mio. kr., og combined ratio blev forbedret med 1,7 procentpoint til 87,9.

Og det betyder, at selskabet må nedjustere forventningerne til resten af året. Således venter man nu et resultat før skat på 2.300 mio. kr. mod før 2.500 mio. kr. og et nettoresultat på 1.600 mio. kr. mod før 1.900 mio. kr.

Trods de dårlige nyheder fastholder Jyske Bank sin Køb-anbefaling på aktien.

- Regnskabet for 1. kvartal bekræfter os i, at forsikringsdriften fortsat er godt kørende, og vi fastholder derfor vores anbefaling Køb, skriver banken i en kommentar.

Den schweiziske storbank UBS er også kommet med regnskab for årets 1.kvartal. Og det er ikke behagelig læsning, da selskabet har et tab i årets første tre måneder på knap 11 mia. dollar, hvilket svarer til omkring 52 mia. kr.. Desuden har banken meldt ud, at man bliver nødt til at skære omkring 2.600 jobs.

Dagen i dag byder ikke på de store sager, udover et regnskab fra den amerikanske IT-virksomhed Cisco, der producere netværksudstyr.

Der kommer ingen interessante nøgletal idag tirsdag, så alt i alt ventes der en stille dag.

Udgivet af: NPinvestordk