Asien: Politisk usikkerhed får investorer til at holde sig tilbage

Udgivet den 23-10-2024  |  kl. 06:41  |  

De asiatiske aktiemarkeder er blandede onsdag, hvor investorerne i vid udstrækning forsøger at være tilbageholdende frem mod det stærkt uforudsigelige amerikansk præsidentvalg og et japansk parlamentsvalg med mulighed for efterfølgende politisk uro.

Samtidig har skiftende forventninger til, hvor hurtigt og dybt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil sænke renten, ramt risikostemningen og sendt de amerikanske statsobligationsrenter til et tre måneders toppunkt mens dollar følger med i et mange måneders stærkeste niveau over for euro, pund og yen.

- Volatilitet i en intervalbegrænset handel bliver i stigende grad normen, efterhånden som markedet forbereder sig på de vigtige kommende uger, med det amerikanske præsidentvalg og en tung dagsorden for virksomhedernes regnskaber, siger strateg Anderson Alves fra ActivTrades ifølge Reuters.

MSCIs bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger under 0,1 pct.

De amerikanske indeksfutures indikerer kursfald på omkring 0,1 pct. ved åbningen i New York senere på dagen.

I Japan er der ingen hjælp at hente trods en markant svækket yen. Usikkerheden om det japanske parlamentsvalg, hvor den regerende koalitions måske mister sit flertal, får investorerne til at frygte finansiel uro.

Til gengæld er der stor efterspørgel efter aktien i det nyintroducerede Tokyo Metro-selskab, der stiger over 40 pct. fra starten af handlen.

Nikkei-indekset falder 0,9 pct., og Topix-indekset dykker 0,6 pct.

De kinesiske investorer er som de foregående dage Asiens vindere.

CSI 300-indekset stiger 0,8 pct., Shanghai Composite ligger med en stigning i på 0,6 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks øger 1,7 pct.

I Taipei falder Taiex-indekset 0,9 pct., mens Kospi-indekset i Seoul stiger 1,2 pct.

Singapores Strait Times-indeks er også på positivlisten med et plus på 0,5 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et beskedent plus på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,9
Topix -0,6
Hongkongs Hang Seng +1,7
China Shanghai Composite +0,8
China CSI 300 +0,6
Taiwan Taiex -0,9
Sydkoreas Kospi +1,2
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,5
Sydney ASX 200 +0,1

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder