Novo Nordisk og Danisco vil udvikle slankemad
Fødevare- og medicinalindustrien ser store muligheder i at skabe mæthedsregulerende fødevarer, og både Novo Nordisk og Danisco arbejder med stoffer, der kan påvirke og kontrollere den fysiologiske styring af appetit og mæthed.
- Det er et nyt forskningsområde, og især i USA er der sat store midler af. Perspektivet er en betydelig indsats over for fedme, for jo mere man forstår de mekanismer, der regulerer fødeindtaget, desto bedre kan man behandle og også forebygge, udtaler professor Jens Juul Holst ved Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet til Ingeniøren.
Og markedet for fedmemedicin indtager snart førstepladsen inden for det farmaceutiske felt, hvilket har fået både Novo Nordisk og Danisco frem i skoene.
- Der er et meget stort udækket behov på området, og vi vil helt klart udforske de muligheder, udtaler udviklingsdirektør Peter Kristensen fra Novo Nordisk overfor Ingeniøren, mens videnskabelig direktør Julian Stowell fra Danisco siger, at:
- Appetitstyring er en vigtig platform for Danisco. Vi ser et stort, voksende markedspotentiale her, for forbrugerne efterlyser sådanne produkter i takt med, at de indser, at maden, de spiser, kan have betydning for, hvor sultne de er, og hvor meget de spiser.
Også Arla og kødindustrien har da også vist interesse for forskningen.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1180
- næste ›