De amerikanske

Udgivet den 07-08-1996  |  kl. 13:36  |  

De amerikanske aktier endte fredagen blandet og det vil muligvis kunne smitte af på det danske aktiemarked mandag der ventes at åbne neutralt inden investorerne finder retningen for dagen.
Den amerikanske finanssektor endte endnu engang i plus fredag, efter at Citigroup fredag aflagde et bedre end ventet regnskab, hvilket kan have en positiv effekt på de danske bankaktier mandag. De danske bankaktier vil formentlig også blive påvirket af regnskabet fra Bank of America der aflægger regnskab for deres 2. kvartal mandag.
Der var fredag bank til teknologisektoren i USA hvor store IT-virksomheder som Google, Microsoft og Apple blev skudt i sænk med fald på mellem 4 og 9 pct. Faldende til de store amerikanske IT-virksomheder kan mandag ramme de danske IT-virksomheder, der formentlig også vil blive berørt af at både Apple samt Texas Instrument aflægger mandag.
Med endnu et fald i olieprisen der markerer et fire dages fald i olieprisen kan der endnu engang være positiv fokus på selskaber som DSV og SAS. Mens en faldende oliepris kan være negativt for et selskab som Vestas, da en faldende oliepris kan gøre det mindre interessant at investere i alternative energiressourcer som vindenergi.

Udgivet af: NPinvestordk