ALK-aktien løftet af vaccinenyhed

Udgivet den 04-06-2015  |  kl. 09:08  |  

Et vellykket studie med en potentiel allergivaccine mod husstøvmideallergi er torsdagens gode nyhed for ALK-Abelló, hvis aktie løftes blandt de højeste på fondsbørsen.

ALK-aktien ligger 4 pct. højere i kurs 828 efter godt ti minutters handel. Til sammenligning falder alle 20 aktier i C20-indekset på en generelt negativ aktiedag.

ALK-Abelló og selskabets amerikanske partner, Merck (MSD), er kommet i mål med et fase 3-studie, fortæller ALK-Abelló i en meddelelse. De to selskabers tabletvaccine mod husstøvmideallergi nåede sit primære mål studiet, der involverede ca. 1500 patienter i USA og Canada.

Nu vil Merck tage resultaterne videre og diskutere en registreringsansøgning for midlet i USA med sundhedsmyndighederne, FDA. Den skal gerne sendes i løbet af de næste seks-otte måneder, fortæller ALK-direktør Jens Bager til Ritzau Finans.

Det kan desuden udløse 10 mio. dollar i en milepælsbetaling til det danske selskab, oplyser han. Desuden har ALK-Abelló ret til mellem 15 og 20 pct. af produkternes salg i USA, hvilket efterlader et pænt potentiale på det amerikanske marked.

I forvejen er der indsendt ansøgninger for midlet i Europa og Japan.

Ifølge ALK-Abelló har omkring 90 mio. mennesker i Europa, Nordamerika og Japan husstøvmideallergi, mens tallet er over 100 mio. mennesker i Kina alene.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  CEO/formand❯