Sommerhus på tvangsauktion: Her kan du slippe din indre handyman løs
Sommerhuse er en eftertragtet vare i øjeblikket. Ifølge de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks er antallet af udbudte sommerhuse faldet med 10 procent i løbet af det seneste år, og samtidig stiger priserne med lidt over 4 procent. Med andre ord: Der er rift om de eftertragtede ferieboliger.
Men der er også en anden måde at få fingrene i et sommerhus på. Nemlig ved at kaste et blik på markedet for tvangsauktioner. En søgning på Boligsiden viser, at der aktuelt er 12 sommerhuse på tvangsauktion.
Finder man et sommerhus her, er der som udgangspunkt en fordel ved netop disse handler.
"Der er som regel penge at spare. Når man køber et sommerhus på tvangsauktion, får man det som oftest en del billigere i forhold til andre huse i området," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.
Kræver kræfter og overskud
Med til fordelene ved at købe sommerhus på tvangsauktion hører også, at konkurrencen for det meste ikke er så stor som på det almindelige sommerhusmarked.
Til gengæld er der også flere udfordringer, som man skal være opmærksom på, inden man begiver sig ud i at købe sommerhus på tvangsauktion.
"For det første er der færre boliger at vælge imellem, og man er derfor som oftest nødt til at gå på kompromis med beliggenhed. For det andet kræver sommerhuse på tvangsauktioner ofte en del istandsættelse, så man skal have kræfterne og overskuddet til at gå i gang med den store renovering. Til gengæld får man mulighed for at indrette huset præcis, som man ønsker det, og man kan sætte sit eget præg på det," siger Birgit Daetz.
Kompliceret købsproces
Ikke mindst er selve processen med at købe en ejendom på tvangsauktion en kompliceret affære. Der er nemlig en del regler, som man som køber bør sætte sig ind i.
"Grundlæggende er det ved en tvangsauktion vigtigt, at man så at sige får undersøgt varen. Der er i forbindelse med en tvangsauktion planlagt en fremvisning, hvor man bør tage ud for at se på ejendommen. For ved tvangsauktioner køber man som beset, og der er derfor ingen tilstandsrapport, man kan læne sig op ad," forklarer Thomas Buus Pedersen, advokat og partner i advokatfirmaet BuusMark, der blandt andet er specialiseret i tvangsauktioner og tilføjer:
"Når hammerslaget er faldet, er der en række andre ting, man skal være opmærksom på. Blandt andet skal man opfylde kravet om sikkerhedsstillelse. Den første del af denne skal betales allerede i retten, og den resterende del inden syv dage. Man får ikke adgang til ejendommen, før det er betalt, så jo før, jo bedre. Til gengæld er ejendommen derefter købers ansvar, og derfor er det også vigtigt, at man får tegnet en almindelig husforsikring, får skiftet låsene ud og lignende."
Dertil kommer alle de praktiske opgaver med at få indhentet skødet på ejendommen, få samlet de påkrævede samtykkeerklæringer og så videre. For man kan som oftest ikke optage sit realkreditlån, før de ting er på plads. Og det kan derfor gå hen og blive en dyr mellemfinansiering, hvis sagen trækkes i langdrag.
Har man ikke tidligere prøvet at købe en ejendom på tvangsauktion, er det under alle omstændigheder en god ide at rådføre sig med en advokat, som har overblik over alle reglerne.
Derudover finder du her på Boligsiden også flere guides, hvor du i første omgang kan blive klogere på reglerne: Sådan køber du bolig på tvangsauktion og Vil du købe hus på tvangsauktion? Få svar på dine spørgsmål her.
Her kan du se de 12 sommerhuse, som i øjeblikket er på tvangsauktion:
Tags: Bolig❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1188
- næste ›