Fredagens aviser med Novozymes, Brøndby og RTX

Udgivet den 24-01-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

BAGMANDSPOLITIET STÅR TIL HÅRD HVIDVASKKRITIK

Chefen for Bagmandspolitiet (Søik), Kirsten Dyrman, må forvente hård kritik for håndteringen af hvidvasksager. Rigsrevisionen offentliggør fredag en rapport, der viser, at Søik ikke har haft styr på tip om hvidvask. (Forside, side 6-7)

ISÆR ENZYMER TIL LANDBRUGET TEGNER USIKKERT FOR NOVOZYMES

Novozymes forventer vækst på 1-5 pct. i 2020 og skal alene i det kommende år investere 300 mio. kr. i nye markedsrettede initiativer. (Side 8)

SPORTSØKONOM SER BRØNDBY-FINTE SOM REN KOSMETIK

Fodboldklubben Brøndby IF har længe barslet med en aktieemission, men onsdag oplyste Brøndby, at en stor del af beløbet fra aktieemissionen ikke bliver til kontanter i klubkassen. Hovedaktionæren, Jan Bech Andersen samt aktionær Torben Bjørn Christensen, har begge har givet tilsagn om, at de konverterer den gæld, som klubben har til dem, til aktier. (Side 10)

HUAWEI SER POTENTIALE I DANMARK EFTER MARERIDTSÅR

Den europæiske chef for Huawei føler stadig, der er gode muligheder for at lave forretning i Danmark trods massiv politisk modvind. (Side 12)

TOPDANMARK SLÅR FORVENTNINGER - MEN AKTIEN FALDT

Forsikringskoncernen Topdanmark slog forventningerne i markedet ved regnskabsaflæggelsen. Men de pæne resultater skyldes ikke selve driften af forsikringsselskabet, og aktien faldt efterfølgende. (Side 12)

AKTIONÆRER GØR INDHUG I RTX-PENGEBJERG

Et opsigtsvækkende forslag fra SEB om at tredoble aktietilbagekøbsprogrammet i børsnoterede RTX fik flertal, da selskabet torsdag holdt generalforsamling. (Side 15)

LAGARDE SKYDER GANG I STORT GENNEMSYN AF ECBS VÆRKTØJSKASSE

Den Europæiske Centralbank fastholder rekordlav rente og stort opkøbsprogram og sætter gang i stort gennemsyn af pengepolitikken- (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

AMERIKANSK FINANSGIGANT UDFORDRER BANKER I DANMARK MED NYT INDTOG

Det amerikanske finanshus JPMorgan følger trop med andre af de store internationale finansgiganter og etablerer investeringsbank i København. De går efter en bid af de lukrative forretningsområder inden for virksomhedsovertagelser, børsnoteringer og formuepleje. (Forside, side 6-7)

ECB-CHEF VARSLER HELT NY KURS: ALT ER I SPIL

Den Europæiske Centralbank (ECB) går nu i gang med en større gennemgang af centralbankens pengepolitiske strategi efter samme kurs i 17 år. Det skyldes ifølge ECB-chef Christine Lagarde, at "vores økonomier er inde i en gennemgribende forandring". (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SYDBANK-DIREKTØR ADVARER MOD STORE HULLER I HVIDVASKFORSVAR

Ifølge Sydbank-direktør Bjarne Larsen er det nødvendigt med et bedre samarbejde mellem myndigheder og banker, hvis kriminelles hvidvask skal stækkes. (Forside, side 8-9)

KAPITALFOND SKYDER TRECIFRET MILLIONBELØB I BETTER ENERGY

Kapitalfonden Omnes investerer mere end 200 mio. kr. i Better Energy, der skal accelerere virksomhedens vækst. (Side 5)

EKSPORTEN BEGYNDER AT KLÆDE DANSK TØJBRANCHE AF

Mens salget på det hjemlige marked har givet udfordringer i nogle år, melder den danske modeindustri også om stagnation i eksporten. Øget onlinesalg og nye forbrugsvaner præger branchens handelstal. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer