Råvarer: Oliepriserne stiger på faldende inflation i USA

Udgivet den 12-07-2024  |  kl. 07:48  |  

Oliepriserne stiger marginalt på faldende inflation i USA, idet markedsaktører fortsat afventer klarere signaler på fremtidige rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 85,57 dollar mod 85,56 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,90 dollar mod 82,58 dollar torsdag eftermiddag.

- Aftagende amerikansk inflation understøtter Federal Reserves belæg for at påbegynde en lempeligere pengepolitik. Omvendt er inflationstallene de seneste økonomiske indikatorer i en række nøgletal, der tegner et billede af, at en svækkelse af den amerikanske økonomi er undervejs, siger Yeap Jun Rong, markedsstrateg ved IG, til Reuters.

Oliepriserne understøttes af indikationer på en stærk benzinefterspørgsel i USA henover sommeren. I sidste uge, hvor amerikanerne fejrede deres uafhængighedsdag, var den amerikanske benzinefterspørgsel på 9,4 mio. tønder om dagen. Det er det højeste niveau for "uafhængighedsdagsugen" siden 2019, skriver Reuters.

Ifølge Emril Jamil, der er olieanalytiker ved LSEG, vil råvaremarkedet den kommende tid være præget af forventninger om en genopretning af olieefterspørgslen som følge af forventede rentenedsættelser og stor efterspørgsel på benzin. Dog vil det positive prispres på oliepriserne begrænses af usikkerhed, om i hvor stort et omfang olieefterspørgslen vil blive genoprettet.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 2409,85 dollar mod 2417,89 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Sebastian Grünfeld

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder