Valuta: Yen i stærkeste niveau i fire måneder efter renteforhøjelse

Udgivet den 31-07-2024  |  kl. 15:23  |  

Den japanske yen er onsdag styrket til det højeste niveau i fire måneder, efter at den japanske centralbank, Bank of Japans, topchef har flaget for muligheden for flere renteforhøjelser, efter at centralbanken hævede renten og afslørede en plan om at nedtrappe sit enorme obligationsopkøbsprogram.

Over for dollar bliver yen styrket til 150,29 yen per dollar sammenlignet med 154,60 yen tirsdag eftermiddag.

Bank of Japan har onsdag hævet den ledende dag-til-dag-rente til 0,25 pct. fra det hidtidige niveau mellem 0 og 0,1 pct.

Den japanske centralbankchef, Kazuo Ueda, lod døren stå åben for yderligere renteforhøjelser i år og sagde, at centralbanken ikke så niveauet på 0,5 pct. "som nogen større barriere", når renten bliver hævet.

- Der er en fornemmelse af, at dette ikke er et enkeltstående panisk træk, der er mere at komme efter, siger Kit Juckes, chef for valutastrategi hos Société Générale, ifølge Reuters.

- Markederne var allerede overbeviste om, at de ville få en renteforhøjelse i denne måned eller næste måned, men det prissætter sandsynligheden for mere efter det med større tillid, fortsætter han.

Månedsafslutningen er en travl dag for investorerne, der også kigger frem mod aftenens rentemelding fra den amerikanske centralbank, der ventes at fastholde renten.

Derfor vil fokus være på om topchef Jerome Powell stiller en rentenedsættelse til september i udsigt.

Forud for rentemeldingen er den fælleseuropæiske valuta, euro, styrket til 1,0842 dollar fra 1,0805 dollar tirsdag eftermiddag.

Samlet falder dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, til 104,01 fra 104,73 tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder