Dansk forbrugertillid gik en smule frem i september

Udgivet den 20-09-2024  |  kl. 08:05  |  

Den danske forbrugertillid forbedredes en smule i september.

Overordnet steg forbrugertilliden til minus 6,8 fra minus 7,4 måneden før. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

- Indikatorerne for familiens egen nuværende økonomiske situation samt købelysten er steget, mens både Danmarks nuværende og fremtidige økonomiske situation og familiens fremtidige økonomiske situation er faldet en smule, skriver Danmarks Statistik.

Indikatorerne for familiens situation og Danmarks økonomiske situation i dag er henholdsvis minus 4,2 og minus 8,8, hvor gennemsnittet for disse indikatorer i det seneste halve år er henholdsvis minus 6,5 og minus 6,8.

Til gengæld spår forbrugerne bedring for familiens egen økonomiske situation i fremtiden, mens den danske økonomis ventes at blive forværret yderligere.

- Forbrugerne forventer, at familiens egen økonomiske situation vil være bedre om et år end i dag. Indikatoren ligger i september på 2,9, mens gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på 4,3. Forbrugerne forventer derimod, at Danmarks økonomiske situation om et år vil være dårligere end i dag. Indikatoren ligger på minus 9,5, mens gennemsnittet for de seneste seks måneder er minus 6,8, skriver Danmarks Statistik.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  Danmark❯