USA/lukning: Endnu en rekord - trukket af Micron, Nvidia og Apple

Udgivet den 27-09-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier startede torsdagen i fuld fart, men endte med mere moderate stigninger. Det var dog nok til, at S&P 500 endnu engang satte rekord. Årets 42. af slagsen.

Fredag er der lagt op til små kursfald. Futures indikerer marginale drop under 0,1 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York.

Torsdag skabte bedre end ventede regnskabstal fra chip-producenten Micron Technology til en start optimisme inden for AI-segmentet, men luften gik sidenhen af den ballon, og i kombination med kursfald inden for energi, som var ramt af endnu et dyk til olieprisen, blev markedet holdt tilbage.

Torsdagens nøgletal med færre nytilmeldte ledige i sidste uge end ventet og en oprevideret vækst i USA i andet kvartal til 3,0 pct. fra 2,9 pct. pegede imidlertid mod en blød landing af økonomien, ligesom der fra Kina var meldinger om yderligere stimulus.

Det brede S&P 500-indeks steg derfor 0,4 pct. til lukkerekord i 5745,37 indekspoint, men det var i den indledende handel også i plus med så meget som 0,8 pct.

Dow Jones blev torsdag løftet samtidig med 0,6 pct., mens Nasdaq også vandt frem med 0,6 pct.

- Aktierne i USA har medvind ude fra Asien, hvor man stadig handler på, at Kina nu vil gøre noget for væksten. Udover det er der kommet data fra USA, som har været bedre end ventet, så frygten for en hård landing ryger lidt i baggrunden. De to forhold gør også, at især det cykliske kører op, kommenterer investeringsstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

- Spørgsmålet er dog, hvor længe kan det vare ved. For Kinas vedkommende er det jo kun et håb, og hvis data i USA er så gode, skal vi så rulle forventninger til rentesænkninger tilbage? Derfor giver det kun nogle afdæmpede stigninger. Vi ser samtidig ind i en intensivering af valgkampen i USA, hvor det står meget lige, og regnskabssæson står for døren, så mange investorer holder igen.

MICRON I UDBRUD

I toppen af S&P 500 lå der torsdag flere af de cykliske sektorer. Bedst gik det for råvarer og materialer med et plus på 2,0 pct. Samtidig vandt industri og finans også frem med 0,5 pct., mens it-aktierne klemte sig ind i mellem med en fremgang på 0,9 pct.

Micron Technology stak ud i torsdagens marked med et plus på 14,7 pct. Et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal, med en nær fordobling af salget og en vending fra underskud til overskud samt en opmuntrende salgsprognose for første kvartal, belønnes af investorerne.

Chip-producenten kunne ud over tallene fortælle om en stærk efterspørgsel, især på hukommelseschips med høj båndbredde, på grund af kundernes udbygning af datacentre til kunstig intelligens.

De gode nyheder hev til en start også Nvidia pænt op, men chip-kæmpens kurs faldt sidenhen tilbage til et mere moderat plus på 0,4 pct. Broadcom steg samtidig 1,5 pct.

Ligeledes inden for it vandt Apple 0,5 pct., mens Microsoft derimod mistede 0,2 pct. I cyklisk forbrug smed Amazon 0,7 pct., mens Tesla tabte 1,1 pct., og i kommunikationsservice gik Meta Platforms også tilbage med 0,1 pct., mens Alphabet bevægede sig modsat med et plus på 0,8 pct.

VÆK MED BEGRÆNSNINGER

På den cykliske vinderside onsdag var også den store kobberproducent Freeport-McRoran, som steg 7,5 pct.

I finans trak Wells Fargo desuden op med 5,2 pct. på forlydender om, at storbanken har indsendt dokumenter til Federal Reserve for at få fjernet begrænsninger i aktivvæksten, der blev indført i kølvandet af en skandale, hvor medarbejdere i banken blandt andet oprettede flere millioner falske konti.

Inden for luftfart steg Southwest Airlines også 5,4 pct., da lavprisselskabet lancerede en turnaround-plan og annoncerede tilbagekøb af egne aktier.

I den anden ende faldt energiaktierne med 2,0 pct., da olieprisen dykkede 3,5 pct. til 67,28 dollar for en tønde.

Prisen på råolie er under pres fra udsigten til en faldende efterspørgsel på grund af opbremsende økonomier, mens Opec+ også har besluttet sig for at øge udbuddet.

Netop torsdag kom det frem, at Saudi-Arabien vil droppe sit mål om en oliepris på 100 dollar per tønde og øge produktionen for at genvinde markedsandele.

Det pressede Exxon Mobil og Chevron, som tabte henholdsvis 1,7 og 1,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯