Valuta: Stabilisering på valutamarkedet efter begivenhedsrig fredag

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 07:37  |  

Mandag morgen byder ikke på de store udsving på valutamarkedet, som ser ud til at have stabiliseret sig efter en begivenhedsrig fredag, som blandt andet bød på en styrkelse af den japanske yen, der kom, efter at den tidligere forsvarsminister Shigeru Ishiba, der regnes for at have en skrap rentepolitik, blev udset som Japans næste premierminister.

Dollaren har stabiliseret sig, efter at den fredag så store udsving i kølvandet på inflationstallene fra det amerikanske PCE Core, som viste, at prispresset fortsat er aftagende.

Det betød, at dollarindekset, der vægter dollaren mod euro, yen, pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, fredag kort røg ned i sit laveste niveau siden juli 2023.

Det amerikanske dollarindeks ligger mandag morgen i 100,397. Fredag klokken 17 lå dollarindekset marginalt højere i 100,436.

Dollar handles desuden i 142,40 over for den japanske yen. En smule under fredag eftermiddag, hvor den lå i 142,97.

Samtidig koster euro mandag morgen 1,1160 dollar. Fredag eftermiddag lå den i 1,1170.

Ugens makrokalender er atter fyldt op med vigtige tal, som kan sætte tonen for nye rentenedsættelser fra de amerikanske og europæiske centralbanker. Mandag er der i første omgang inflationstal fra Tyskland og Italien, inden der tirsdag kommer inflationstal for hele eurozonen.

- Inflationstallene fra Tyskland og Italien bliver de sidste lakmustest på morgendagens inflationstal fra eurozonen, som kan blive tungen på vægtskålen i forhold til, om Den Europæiske Centralbank sænker renten til oktober eller ej. Lavere end ventede inflationstal kan presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar mandag morgen.

Ugens vigtigste makrobegivenhed bliver dog arbejdsmarkedsrapporten fra USA, som lander fredag. Kongetallet kan blive afgørende for, om Federal Reserve kommer med endnu en stor rentenedsættelse ved næste møde i centralbankens renteudvalg.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Forex❯