Feds Bowman gentager at inflationen er "ukomfortabelt" over målet

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 15:29  |  

Michelle Bowman, som er styrerådsmedlem af Federal Reserve, og som på forrige uges rentemøde var ene om ikke at stemme for en dobbelt rentesænkning, gentager mandag, at inflationen forbliver "ukomfortabelt" over centralbankens mål på 2 pct.

- Den amerikanske økonomi er fortsat stærk, og kerneinflationen forbliver ukomfortabelt over vores 2 pct.s mål, siger Bowman i Charleston ifølge Bloomberg News.

- I lyset af disse overvejelser mener jeg, at vi ved at bevæge os i et afmålt tempo hen imod en mere neutral politisk holdning vil være bedre positioneret til at opnå yderligere fremskridt med at bringe inflationen ned til vores mål på 2 pct., mens vi nøje følger udviklingen i arbejdsmarkedsforhold, siger hun endvidere.

Det er i store træk på linje med meldingen torsdag i sidste uge, hvor hun også var bekymret for opadgående risici for inflationen.

Dagens melding kommer dog i kølvandet af fredagens inflationsmål, PCE Core, der blev opgjort til 2,7 pct. i august. Det er centralbanken foretrukne inflationsmål, og det er også over de 2,0 pct., som centralbanken definerer som prisstabilitet.

Centralbankens andet hovedmål er maksimal beskæftigelse.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder