Valuta: Yen styrkes moderat i ellers afventende marked

Udgivet den 08-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Valutamarkedet er tirsdag morgen præget af intervalhandel for de store valutaers vedkommende.

Kun japanske yen skiller sig ud med fortsat styrkelse i slipstrømmen af en politisk kovending, mens markedsdeltagerne generelt ser der frem til ugens vigtige amerikanske inflationsdata.

Dollarindekset, der vægter amerikanske valuta over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger tirsdag morgen i 102,40 mod 102,50 mandag eftermiddag.

Den amerikanske dollar er genrejst som Fugl Fønix og ligger tæt på et syv ugers toppunkt, efter at investorerne har genovervejet udsigterne for de amerikanske renter.

Renterne på de amerikanske T-bonds nåede mandag nåede de højeste niveauer siden juli katalyseret af sidste uges bomstærke jobrapport for september.

Rapporten har sendt den tiårige rente over 4 pct., mens den toårige har snuset til til samme niveau, da investorerne har reduceret forventningerne til den amerikanske centralbanks kommende rentenedsættelser.

Markedet er ikke længere fuldt ud overbevist om, at Federal Reserve reducerer renten i november og giver nu 86 pct.s sandsynlighed for en reduktion på 25 basispoint, hvor der hidtil var tale om 100 pct. sandsynlighed for en nedsættelse på mindst 25 basispoint ifølge CME FedWatch.

De seneste stærke økonomiske data hæver udsigten til "ingen landing" fra først en "hård" til siden en "blød landing", og har understøttet den amerikanske valuta, men om det fortsætter er mere tvivlsomt.

- Selv om der er plads til, at dollar styrkes herfra, kan det være nødvendigt med andre katalysatorer i betragtning af den stramme prisregulering efter FOMC, siger valutachef Kieran Williams fra InTouch Capital Markets ifølge Reuters.

Centralbankens chef for afdelingen i St. Louis, Alberto Musalem, sagde mandag, at han støtter flere rentenedsættelser, i takt med at økonomien bevæger sig fremad på en bæredygtig måde, men han bemærkede samtidig, at centralbanken skal være forsigtig og ikke overdrive de monetære lempelser.

Nu ser markedet frem mod torsdagens amerikanske inflationsrapport for indikationer om den fremtidige rentebane. Dertil kommer referatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Reserve i september, der offentliggøres onsdag.

YEN STYRKES I MODERAT TEMPO

Japanske yen styrkes langsomt, men sikkert, i den tidlige handel tirsdag efter at være droppet til et syv ugers lavpunkt på 149,10 mandag morgen, hvor investorerne genovervejede Bank of Japans sandsynlige rentebane på kort sigt.

Baggrunden er den nyudnævnte japanske premierminister, Shigeru Ishiba, der i sidste uge forbløffede markedsdeltagerne med kommentarer om, at den japanske økonomi ikke er klar til yderligere renteforhøjelser.

Det er en åbenlys 180 graders vending fra hans tidligere støtte til Bank og Japans pengepolitiske normaliseringsproces og afvikling af årtiers ekstreme monetære stimulanser.

Kommentarerne har presset yen i knæ og sået tvivl om, hvor aggressiv Bank of Japan kan - eller vil - være med at hæve renten.

Japansk pengepolitik er godt nok baseret på centralbankens beslutninger, men politisk pres fra den til enhver tid siddende regering har stor indflydelse på beslutningsprocessen.

Dollar koster tirsdag morgen 147,68 yen mod 148,22 yen mandag eftermiddag.

Euro koster samtidig 1,0979 dollar mod 1,0975 dollar mandag eftermiddag, mens pund koster 1,3093 dollar mod 1,3078 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder

13:54 Coloplasts anbefaling sænket af Morgan Stanley: Kursen er blevet for høj
13:24 Europa/aktier: Skuffende meldinger fra Kina lægger pres på mine- og luksusaktierne
12:54 ECB-topfolk ser med "åbent sind" på ny rentenedsættelse
12:29 Pepsico nedjusterer vækstprognosen efter svagt tredje kvartal
12:03 Mærsks kursmål reduceres 9 pct. af britisk storbank
11:56 Obligationer/middag: Renten fortsætter nær højeste niveau i en måned
11:37 Aktier/middag: Nedslående nyt fra Kina sender Carlsberg til bunds
11:08 DSV får genoptaget dækning med købsanbefaling og løftet kursmål hos Nordea
10:52 Cheføkonom: Den danske økonomi er i behersket fremgang
10:36 Før amerikanske bankregnskaber: Udsigt til laveste indtjening fra udlån i to år
09:43 Carlsberg dratter fra åbningen efter skuffende stimulusmelding fra Kina
09:27 Aktier/åbning: Sur åbning med pres på Coloplast - Zealand løftes efter partnernyt
09:09 Zealands partner går skridtet videre med to fase 3-studier i fedtlever
08:47 Obligationer/åbning: Den tiårige rente sætter sig fra det højeste niveau i en måned
08:03 Aktier/tendens: Amerikansk storbank kan spænde ben for Coloplast i surt marked
08:02 Genmab får dækning fra Redburn med købsanbefaling og kursmål i top
07:43 Vestas-rival sikrer sig kæmpe ordre på 500 MW i Canada
07:28 Coloplast får sænket anbefalingen til "undervægt" hos Morgan Stanley
07:15 Råvarer: Oliepriserne falder på fravær af yderligere kinesiske stimuli
07:12 Vestas får sænket kursmålet til 180 kr. fra 200 kr. af Berenberg