Aktier/middag: Zealand i hopla på analysenyt og Vestas i generel modvind

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 11:38  |  
Arkiv: Foto

Zealand Pharma ligger solidt på førstepladsen i eliteindekset tirsdag middag på rosende analytikernyt. I den modsatte ende tynger Vestas, der har modtaget skidt analysenyt.

Også Pandora gør god figur, da et bedre end ventet regnskab kan være på trapperne i november.

Samlet tynger flere af de tunge aktier dog, og det sender eliteindekset i rødt med et fald på 0,4 pct. til 1937,26 i middagshandlen.

- Det er lidt småsurt i dag - også ude i Europa på trods af rekorder fra USA i går. Men der er ikke tale om noget voldsomt, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

DAG PRÆGET AF ANALYSER

Dagens højdespringer Zealand Pharma har fået indledt dækning hos Bank of America med anbefalingen "køb" samt et kursmål på 1100 kr.

Aktien stiger 4,6 pct. til 813 kr.

- Det er helt klart BofA, der løfter Zealand Pharma i dag, siger Martin Munk.

Fra en helt anden kant kan der vente en positiv overraskelse i forhold til analytikerforventningerne, når smykkevirksomheden Pandora 6. november kommer med tal for tredje kvartal. Hos Nordea venter analytikerne i hvert fald, at Pandora i kvartalet vil have præsteret bedre end de estimater, der fremgår af Visiblealpha.

Det skriver Nordea i en analyse.

Smykkeaktien løftes 0,8 pct. til 1072,50 kr.

DARZELEX-TAL I VENTE

Over middag kommer der nyt til Genmab, hvis amerikanske partner Johnson & Johnson kommer med regnskab, og det inkluderer salgstal for det Genmab-udviklede kræftmiddel Darzalex.

Inden da har Genmab fået skåret kursmålet til 2400 kr. fra 2600 kr. af Jyske Bank, som samtidig fastholder anbefalingen "køb".

- Vi har skåret kursmålet en smule i dag, da omkostningerne indikeres højere end tidligere ventet, siger Martin Munk og fortsætter:

- Og senere tirsdag får vi en pejling på salget af Dazelex som en lille forsmag frem mod Genmabs regnskab.

Genmab falder 0,3 pct. til 1600,50 kr. midt på handelsdagen.

SLAG TIL GRØN SEKTOR

I bunden ligger Vestas, der har fået kursmålet halveret og sænket anbefalingen af finanshuset Redburn. Anbefalingen lyder nu "neutral" mod tidligere "køb", og kursmålet bankes ned til 147,01 kr. fra 296,41 kr., viser data fra Bloomberg News.

Oveni kan den danske vindmølleproducent blot notere sig, at den kinesiske vindmølleproducent Goldwind skal levere møller til et projekt i Italien på 29 megawatt.

- Det er helt klart bekymrende, at kineserne begynder at få ordrer i Europa. Oveni ligger priserne på andre energiformer som brint og gas lavere, hvilket også kan presse - og så er vi tæt på det amerikanske valg, hvor vi godt ved, hvad Donald Trump mener om vindmøller, siger Jyske Banks senioraktierådgiver og hentyder til, at Trump er indædt modstander af vindmøller, og investorerne er bekymrede for, at han kan forringe rammebetingelserne, hvis han ender i præsidentembedet igen.

Aktien falder 3,2 pct. til 127,75 kr.

I samme sektor har Ørsted fået sænket anbefalingen for aktien til "hold" fra "køb" hos Arctic Securities, mens kursmålet uændret er 450 kr.

Aktien mister 1,9 pct. på kursen til 431,80 kr.

Mærsk-aktierne indgår igen i analyseuniverset hos Arctic Securities, der har genoptaget dækning af dem med anbefalingen "køb" og et kursmål på 11.948 kr. for B-aktien.

B-aktien falder på trods af det positive skudsmål med 1,9 pct. til 10.225 kr.

MEDVIND TIL LUNDBECK

Blandt sidepapirerne stiger mandags hotte navn Lundbeck med 1,9 pct. til 49,10 kr. efter et fald forrige handelsdag på 0,7 pct. efter nyheden om købet af det amerikanske selskab Longboard Pharmaceuticals for den svimlende sum af 17 mia. kr.

Tirsdag har DNB Markets hævet kursmålet til 55 kr. fra 52 kr.

Anbefalingen er uændret "køb".

- Aktien red noget af stormen af mandag, hvor den på et tidspunkt fald omkring de 5 pct. Strategisk giver købet god mening - men om prisen er den rigtige, er stadig et spørgsmål, siger Martin Munk.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯