USA/tendens: Lunken start i sigte på dag med blandet modtagelse af regnskaber

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 13:25  |  

Efter rekorder mandag ser det ud til en mere tilbageholdende start på Wall Street tirsdag, hvor regnskabssæsonen går et gear op med tal fra Johnson & Johnson, United Health, Goldman Sachs og Bank of America

Investorerne ser ud til at tage en puster efter en mandag med små hop omkring et uændret niveau, hvor futures for S&P 500-indekset indikerer et marginalt plus - og endnu en rekord.

Mandag var det it-aktierne, der trak frem med særlig fremgang inden for chip-sektoren, hvor chipkæmpen Nvidia endte i rekord.

Ifølge Reuters skal 41 selskaber i det brede S&P 500-indeks komme med resultater i denne uge, og det kan være med til at hjælpe investorerne med at vurdere den amerikanske økonomis sundhedstilstand.

- Når regnskabssæsonen går i gang, forventes teknologi- og kommunikationssektorerne at have den største vækst i forhold til året før, siger Bret Kenwell, investeringsanalytiker hos eToro, til Reuters.

- Så længe risikomomentet forbliver på plads for aktiemarkederne, bør vi se Nasdaq slutte sig til S&P 500 og Dow Jones og nå nye all-time højder, siger han.

Det brede S&P 500-indeks endte med en fremgang på 0,8 pct. og årets 46. lukkerekord i 5859,85 indekspoint. Indekset er nu steget omtrent 23 pct. i 2024.

Dow Jones gik frem med 0,5 pct. og sluttede i sin lukketop nummer 35 i år, mens Nasdaq vandt mest med 0,9 pct., men indekset er stadig 0,8 pct. fra sin seneste rekord i juli.

BLANDET MODTAGELSE AF REGNSKABER

Overskuddet skrumpede hos Bank of America i tredje kvartal, når der sammenlignes med tallene for samme periode sidste år. På de centrale poster præsterede banken dog som ventet - eller lidt bedre, og investorerne reagerer ved at sende aktien op med 1,6 pct. i formarkedet i USA tirsdag eftermiddag.

I tredje kvartal skabte Bank of America et overskud på 6,9 mia. dollar mod 7,8 mia. i samme periode sidste år.

Modsat vender investorerne tomlen ned for sygekassen Unitedhealth på trods af en højere indtjening end ventet i tredje kvartal.

Men samtidig betyder højere medicinomkostninger dog, at man skærer toppen af forventningerne til hele året.

Sammen med de øvrige amerikanske sundhedsforsikringer kæmper de dog med uventede stigninger i medicinpriserne sammen med lavere tilskud fra regeringen, end de havde sat næsen op efter. Det betyder, at forventningerne til hele året nu er på 27,50-27,75 dollar per aktie mod tidligere 27,50-28 dollar per aktie.

Aktien falder 3,4 pct. i formarkedet.

Medicinalkæmpen Johnson & Johnson stiger 2,3 pct. inden handelsstart efter et bedre end ventet resultat for tredje kvartal, hvor både den justerede indtjening per aktie og salget overgik forventningerne.

Forventningerne til salget for hele året skrues op til 88,4-88,8 mia. dollar mod tidligere 88-88,4 mia. dollar.

SLAG TIL OLIESELSKABER

Frem mod handelsstart tirsdag ligger olieselskaberne i minus. Det sker på forlydender i Washington Post om, at Israel er villig til ikke at angribe iranske oliemål, hvilket gør bekymringerne for olieudbuddet mindre.

Exxon Mobil taber 2,9 pct., Occidental Petroleum indikeres 3,1 pct. lavere, og Chevron ses starte 2,5 pct. lavere.

AKTIEDARLING VENDER SNUDEN NED

Mandag var der fremgang til Nvidia på 2,4 pct. til rekorden 138,07 dollar. Før markedet åbner tirsdag indikeres aktien dog ned med 1,4 pct.

Plusset mandag kom efter en rapport om, at USA overvejer at begrænse eksporten af avancerede chips til kunstig intelligens fra virksomheden og andre amerikanske kolleger til nogle lande.

DAGENS NYHED FRA FLYKÆMPE

Tirsdag har flyproducenten Boeing foretaget en indledende øvelse, der kan udmunde i en kapitaludvidelse på 25 mia. dollar.

Det fremgår af en indberetning til de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, skriver Bloomberg News.

Flyproducenten lagde sent fredag aften skuffende foreløbige tal for tredje kvartal frem med en lavere omsætning end ventet. Flyproducenten annoncerede samtidig afskedigelser af 10 pct. af medarbejderne, cirka 17.000 ansatte, og engangsomkostninger på 5 mia. dollar.

Aktien stiger 0,2 pct. frem mod handelsstart.

FEDERAL RESERVE-TALER I FOKUS

Tirsdag er der også taler fra Federal Reserve-topfolkene Mary Daly og Raphael Bostic på programmet.

Ifølge Fedwatch indregner markedet en sandsynlighed på 87 pct. for, at den amerikanske centralbank vil sænke renten med 25 basispoint i næste måned, og en lille chance for, at den vil lade renten være uændret, skriver Reuters.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯