Råvarer: Oliepriserne har kurs mod største ugefald i knap en måned

Udgivet den 18-10-2024  |  kl. 08:21  |  

Oliepriserne stabiliseres fredag efter fald i gårsdagens handel, da et stærkt amerikansk detailsalg opvejer blandede indikatorer fra Kina. Her aftog vækstraten mod forventning, mens tal for detail- og industrisektorerne viste bedring.

Fredagens stigning til trods har oliepriserne kurs mod det største ugefald i knap en måned på bekymring om efterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 74,46 dollar mod 74,28 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,78 dollar mod 70,57 dollar torsdag eftermiddag.

Både WTI og Brent steg torsdag for første gang i fem sessioner, efter at data viste, at USA's lagre af råolie, benzin og destillater faldt i sidste uge. På ugebasis har referenceolierne dog kurs mod et fald på omkring 6 pct. i denne uge, hvilket er det største ugentlige fald siden 2. september.

Ifølge Yeap Jun Rong, der er markedsstrateg hos IG, er der tegn på stabilisering af oliepriserne på kort sigt, efter at markedet har taget højde for faldende geopolitiske risici i løbet af den sidste uge.

- Den seneste række af stærkere end forventede amerikanske økonomiske data giver yderligere lettelse omkring vækstrisici, men markedsdeltagerne ser også bort fra enhver bedring i efterspørgslen fra Kina i betragtning af de seneste stimulanser, siger Yeap Jun Rong.

Det amerikanske detailsalg steg lidt mere end ventet i september, og investorerne vurderer stadig, at der er 92 pct. chance for, at Federal Reserve sænker renten i november.

I mellemtiden var den økonomiske vækst i Kina i tredje kvartal på sit laveste siden begyndelsen af 2023, selv om nøgletallene for forbrug og industriproduktion for september slog prognoserne. Samtidig ligger den økonomiske vækst i Kina nu officielt under målet på 5 pct. for året.

Markedet er dog fortsat bekymret for mulige prisstigninger på grund af spændingerne i Mellemøsten, efter at Hizbollah fredag har sagt, at gruppen er på vej ind i en ny og eskalerende fase i sin krig mod Israel. En eskalering af konflikten kan skabe frygt for forsyningsforstyrrelser og dermed stigninger i olieprisen.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 2710,89 dollar mod 2695,67 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Fuglsang Larsen

Tags:  Natural Resources❯