Aktier/middag: Mærsk topper C25 i udramatisk ugeafslutning

Udgivet den 18-10-2024  |  kl. 11:46  |  
Foto: Maersk

A.P Møller-Mærsk topper middagshandlen på ugens sidste handelsdag og følger dermed de asiatiske konkurrenter inden for containertransport, der stiger efter stærke amerikanske data torsdag og overraskende gode handelsdata fra Kina fredag. Samtidig viser rateindekset SCFI fredag tæt på uændrede fragtpriser.

Med i toppen ligger Ambu-aktien, som stiger med et pænt plus efter lancering af sin nyeste cystoskopi-løsning i USA.

Samlet går det danske eliteindeks C25 frem med 0,2 pct. til 1943,22 ved middagstid fredag. Dermed er der fine udsigter til en let grøn afslutning på en uge, som ikke har budt på den store dramatik.

- Det har været lidt en kedelig uge, efter at der har været så mange spændende nyheder i rigtig mange uger. I denne her uge har det bare været det samme oven på det samme. Markedet er ikke blevet mere optimistisk, og der er heller ikke drevet nogle nye sorte skyer ind over markedet, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

NYE FRAGTRATER TIL MÆRSK

Fragtraterne for varer, der udskibes fra kinesiske havne, forventes at falde yderligere i de næste to måneder på grund af en overflod af containerskibe. Og også en aftagende kinesisk eksport kan svække efterspørgslen. Det skriver South China Morning Post, der med base i Hongkong har fingeren på pulsen på den kinesiske eksport.

Oven i holder prisudviklingen i containerraterne sig for en gangs skyld tæt på uændret, da rateindekset SCFI, der måler spotpriserne for containerfragt fra Shanghai til en række destinationer over hele verden, sidste uge faldt marginalt.

A.P. Møller-Mærsk B løftes 3,7 pct. til 10.560 kr. ved middagstid.

PLUS TIL AMBU EFTER LANCERING AF NY CYSTOSKOPI-LØSNING I USA

Medicokoncernen Ambu er klar til at lancere den nye cystoskopi-løsning til anvendelse i urinvejene på markedet i USA. Lanceringen følger de amerikanske myndigheders godkendelse af produktet, der går under navnet Ambu Ascope 5 Cysto HD.

Det danske medicoselskab fik godkendt cystoskopi-løsningen af de europæiske sundhedsmyndigheder i oktober sidste år.

Ambu stiger med 2,4 pct. til 130,60 kr. i fredagens middagshandel.

GASSEN GÅR AF NORDEA EFTER STÆRKT REGNSKAB

Storbanken Nordea stiger med små 0,4 pct. til 82,54 kr. efter et plus på 5,6 pct. torsdag på et bedre regnskab end ventet, der også indeholdt en opjustering af forventningerne til egenkapitalforrentningen samt et nyt aktietilbagekøbsprogram.

Høreapparatkoncernen Demant og kollegaen GN er på den igangværende høreapparatmesse i Hannover, der slutter senere fredag.

Demant stiger 1 pct. til 268,80 kr., mens GN stiger 1,1 pct. til 136,90 kr.

Blandt sidepapirerne kan Chemometec, der producerer celletællere, sætte et grønt punktum for uge 42. Onsdag kort før børsens lukketid opjusterede Chemometec og krydrede dagen med et køb af det belgiske selskab Ovizio Imaging Systems.

Aktien steg onsdag 8,3 pct., og torsdag gik den frem med 11 pct.

Fredag middag ligger Chemometec med endnu et plus på 1,7 pct. i 447,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯