Aktier/middag: Vestas og Ørsted topper i handel præget af kursmål og konkurrentnyt

Udgivet den 24-10-2024  |  kl. 11:46  |  
Arkiv: Foto

Uden selskabsspecifikt nyt har Vestas, Carlsberg og Mærsk torsdag middag lagt sig i spidsen for de danske C25-aktier, som samlet set balancerer på et uændret indeksniveau i 1923,61.

Det svarer nogenlunde til billedet fra starten på dagens handel, der i hovedtrækkene må søge inspiration i nye kursmål og konkurrentnyt, hvorimod egne selskabsnyheder er en mangelvare.

- Det er godt nok en meget rolig dag uden ret mange nyheder, erkender senioraktierådgiver Martin Munk i Jyske Bank.

Til gengæld vælter det over dagen ind med makroøkonomiske data for aktiviteten i de stor økonomier med PMI-tal for Tyskland, eurozonen og USA.

GRØNNE AKTIER I PLUS

Med særlig relation til Vestas bringer branchemediet Recharge News nyheden om, at nok er de store kinesiske vindmølleproducenter begyndt at få øjnene op for Europa, men spørger man den spanske energikæmpe Iberdrola, vil den hellere satse på sine eksisterende leverandører, herunder Vestas og Siemens Gamesa. Det sagde Ignacio Galán, formand for Iberdrola, i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab ifølge Recharge News.

- Det er en vigtig og god nyhed for Vestas, for den kinesiske konkurrence er noget, markedet er opmærksom på i forhold til Vestas, påpeger Martin Munk.

Vestas stiger torsdag middag 1,5 pct. til 129,90 kr.

Den grønne kollega, Ørsted, kan være påvirket af regnskab torsdag morgen fra den norske branchefælle, energigiganten Equinor, som lige netop kæmpede sig over målstregen i tredje kvartal, hvor den justerede indtjening efter skat slog forventningerne i markedet. Samtidig har selskabet sat gang i udlodningen til aktionærerne, der tæller både ordinært og ekstraordinært udbytte samt et aktietilbagekøbsprogram i milliardklassen.

Ørsteds aktie stiger 0,9 pct. til 436,70 kr.

FRANSKE OG TYSKE NYHEDER

Brancherelateret nyt er der også til Novonesis med regnskab fra storkunden og samarbejdspartneren Danone. Den franske fødevareproducent præsterede en organisk vækst på 4,2 pct. i tredje kvartal. Novonesis rykker torsdag middag 0,1 pct. frem til 449,60 kr.

Derudover er der fra Frankrig også komme regnskabstal fra Sodexo, som konkurrerer med den danske servicekoncern ISS. Sodexo melder om organisk vækst på 7,9 pct. i det netop afsluttede regnskabsår. Blandt andet båret af gode kontrakter i forbindelse med de olympiske leje i Paris i sommer. ISS-aktien flytter sig med et lille plus på 0,3 pct. til 136,55 kr.

Fra Hamborg har containerrederiet Hapag-Lloyd meldt om højere forventninger til årets indtjening grundet en højere efterspørgsel end ventet samt en bedring af fragtraterne. Det samme har den danske kollega, Mærsk, allerede gjort. Mærsks B-aktie stiger 1,1 pct. til 10.450 kr.

Med i toppen af C25 er også Carlsberg med et plus på 1,1 pct. til 791,60 kr. uden baggrund i selskabsnyheder. Men Martin Munk aner måske en afsmitning fra onsdagens regnskab fra den hollandske konkurrent Heineken, som trods en lille skuffelse alligevel sluttede dagen med et aktieplus.

FORTSAT HÅRD MEDFART TIL TORM

Nederst i indekset taber Torm og Zealand henholdsvis 1,2 pct. til 189,60 kr. og 1,8 pct. til 822,50 kr.

Zealand er ikke repræsenteret i dagens nyhedsbillede. Men Torm kan være presset af ilde medfart fra børshusenes analytikere. Senest har Kepler Cheuvreux nedgraderet sin anbefaling af rederiaktien til "hold" fra "sælg", mens kursmålet er reduceret til 215 kr. fra 285 kr. Onsdag fald aktien 6,0 pct. efter nedjusterede kursmål fra Pareto og Jefferies.

Den finske leverandør af udstyr til mineindustrien - og dermed konkurrent til danske FLSmidth - Metso skuffer torsdag formiddag en smule med sine regnskabstal. Det gælder både i forhold til omsætning, indtjening og ordreindgang. Men FLSmidths aktie stiger 1,4 pct. til 360,60 kr.

FLERE NYE KURSMÅL

DSV's kursmål er blevet løftet til 1800 kr. fra 1705 kr. hos investeringsbanken Carnegie. Det fremgår af Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "køb". Kursmålsløftet kommer, dagen efter at DSV har fremlagt regnskab for tredje kvartal. DSV-aktien falder 0,1 pct. til 1510 kr.

Nilfisk har fået et nyt kursmål fra SEB, der har løftet det til 140 kr. fra 130 kr. Anbefalingen er uændret "hold", og Nilfisk-aktien bakker 0,3 pct. til 135,80 kr.

Efter NNIT's markante nedjustering tirsdag aften har analytikerne hos ABG sænket kursmålet til 120 kr. fra 145 kr., men anbefaler stadig "køb". NNIT faldt 16 pct. onsdag og taber yderligere 2,2 pct. til 104,50 kr. torsdag middag.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

18:04 USA/middag: Teknologikæmper fører an i aktiecomeback
17:55 Europa/lukning: Bil- og luksusaktier under pres i rød handel
17:17 Japansk bejler til US Steel vil trække USA i retten efter opkøbsblokering
17:10 Fredagens obligationer: Renten kravlede op efter tyske og amerikanske nøgletal
17:10 Fredagens aktier: Ørsted atter i hopla minimerede fald i C25-indekset
16:27 Carlsberg og Unibrew presses af forslag om skiltning med kræftrisiko på alkohol i USA
15:49 USA/åbning: US Steel får klø efter blokeret salg i ellers grøn åbning
15:22 Biden blokerer for salg af amerikansk stålproducent til Japan
14:59 Rivian belønnes for produktion over forventning i fjerde kvartal
14:57 USA/tendens: US Steel står til kurssmæk efter blokeret salg i ellers ventet grøn åbning
14:51 Demant og GN slår bak efter opkøb fra optikerkæde: Sydbank undrer sig over sammenhæng
14:50 Biden blokerer for salg af amerikansk stålproducent til Japan
14:49 Demant og GN slår bak efter opkøb fra optikerkæde: Sydbank undrer sig over sammenhæng
14:22 Finsk domstol afviser at frigive tankskib i sag om kabelbrud
14:11 Tørlastindeks stiger for femte dag i træk
13:35 Globale fødevarepriser faldt en smule i 2024
13:11 Europa/aktier: Bilaktier i bunden af lettere negativt marked efter tilskudsændringer i USA
12:55 Fransk brillegigant køber AI-selskab med fokus på lyd
12:04 Teslas leverancer fra Shanghai falder for første gang nogensinde
11:59 Obligationer/middag: Renten kravler en smule op på ellers rolig fredag