USA/T-bond: Powell talte renterne op tirsdag

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Tirsdagen bød igen på rentestigninger i USA, da den amerikanske centralbanks formand, Jerome Powell, hejste flaget for højere renter i længere tid efter de seneste måneders inflationsstigninger.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 7 basispoint til 4,67 pct. I løbet af tirsdagens handel nåede den lange rente sit laveste i 4,59 pct. og sit højeste i 4,69 pct.

Onsdag morgen handles statsobligationen til en rente på 4,66 pct. på markedet i Tokyo. Det er 2 basispoint højere end ved dansk lukketid tirsdag klokken 17.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente gå op med 7 basispunkter til 4,99 pct., og den korte rente var tirsdag kortvarigt over 5,00 pct.

- Jerome Powells kommentarer understøtter rentestigningerne, fordi han sagde, at vi kan risikere, at centralbanken holder renten højere i længere tid, forklarer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Centralbankformand Jerome Powell fremhævede i en samtale med sin canadiske chefkollega, Tiff Macklem, at Federal Reserve kan holde sin rente i nuværende 5,25-5,50 pct., "så længe det er nødvendigt", men også at den senere tids højere inflationsmålinger har "introduceret" usikkerhed.

- De seneste data har tydeligvis ikke givet os større tillid og indikerer i stedet, at det sandsynligvis vil tage længere tid end forventet at opnå denne tillid, lød det fra Jerome Powell.

I sidste uge viste en måling, at forbrugerpriserne og kerneforbrugerpriserne på månedsbasis begge steg med 0,4 pct. i marts mod ventede 0,3 pct., og dermed blev det forhøjede niveau fra januar og februar fastholdt, og dermed er det endnu for tidligt at kalde det et bump på vejen, efter at inflationens bane ellers har været nærmest ubrudt aftagende siden juni 2022.

Den udvikling har også betydet, at investorerne nu regner med en-to rentenedsættelser gennem 2024 mod hele syv af slagsen for omtrent tre måneder siden. Centralbankens egen prognose har både i december og i marts lydt på tre sænkninger i år til 4,625 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder