Aktier/åbning: DSV anfører positiv start med Demant i bunden

Udgivet den 28-10-2024  |  kl. 09:15  |  
Arkiv: Foto

DSV har mandag morgen lagt sig i spidsen af det danske eliteindeks, C25, efter at speditøren har fået et pænt løft af kursmålet hos et britisk børshus.

Og det er da også en positiv morgen på det danske aktiemarked. Efter seks handelsdage med fald kan mandag blive dagen, hvor de danske aktier vender den tendens.

Blandt sidepapirerne har FLSmidth indgået et langvarigt strategisk samarbejde.

Senere på ugen blev nyhedsstrømmen mere hektisk med blandt andet regnskab fra flere større danske aktier blandt andet Jyske Bank, Sydbank og Danske Bank samt Carlsberg, Mærsk og Netcompany.

Efter ti minutters handel stiger C25-indekset 0,1 pct. til 1920,30. C25-indekset faldt fredag 0,2 pct. til 1918,77. For ugen betød det en tilbagegang på 0,7 pct.

DSV LØFTET AF BRITER

Transportkoncernen DSV har fået et markant løft i sit kursmål af Barclays, der løfter kursmålet til 2000 kr. fra 1510 og fastholder anbefalingen "overvægt". Kursmålet er det næsthøjeste kursmål blandt de analytikere, der har leveret kursmål til Bloomberg. Det højeste er Handelsbanken, der sætter 2200 kr. som kursmål.

DSV stiger 0,8 pct. til 1511,50 kr. efter en stigning på 0,1 pct. fredag. Aktien er i år steget knap 28 pct.

Fredag fik transport- og logistikkoncernen løftet kursmålet for aktien til 1685 kr. fra 1450 kr. hos JPMorgan, der gentager anbefalingen "overvægt".

FLS HAR INDGÅET STRATEGISK SAMARBEJDE

FLSmidth har underskrevet en strategisk aftale med et salgspotentiale på omkring 1,5 mia. kr. med sin mangeårige samarbejdspartner Enter Engineering om levering af mineralforarbejdningsudstyr til et projekt i Almalyk i Tasjkent-regionen i Usbekistan. Når anlægget står færdigt, forventes det at blive en af de største kobberkoncentratorer i verden.

Den samlede værdi af disse ordrer kan potentielt beløbe sig til ca. 1,5 mia. kr. over de næste mange år, oplyser den danske ingeniørkoncern i en pressemeddelelse.

Den danske ingeniøraktie stiger 1,6 pct. til 362,20 kr. efter et plus 0,5 pct. fredag. Aktien er i år steg lige over 25 pct.

DEMANT I BUND

Demant dykker 2,2 pct. til 263,80 kr. efter et fald fredag på 1,8 pct. Positive tanker i et notat fra Jyske Bank hjælper ikke aktien.

Banken vurderer ellers, at fremtidsudsigterne fortsat vil være attraktive for Demant, mens aktien handler til historisk lave niveauer med fald over årets første 10 måneder.

SØNDERSLÅEDE NILFISK OG BETTER COLLECTIVE FÅR LIDT OPMÆRKSOMHED

Fredagens to prygelknaber på børsen, Nilfisk og Better Collective, holder skansen ved åbningen mandag.

Nilfisk har fået kursmålet nedjusteret til 125 kr. fra 140 kr. af SEB efter torsdagens nedjustering, der fredag sendte aktien ned med knap 10 pct. til 122 kr.Mandag lig den 3,3 pct. lavere i 118 kr.

Bettingselskabet Better Collective, der fredag blev banket 39 pct. ned til 89 kr. efter sin nedjustering, falder endnu mere beskedne 0,8 pct. til 86,30 kr.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder