Össur spår lavere salg i andet halvår

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 13:50  |  
Arkiv: Foto

Össur venter et organisk fald i omsætningen på 0-8 pct. i andet halvår. Det fremgår af en meddelelse, hvori det islandske proteseselskab genindfører forventninger til 2020, efter at coronasituationen fik selskabet til at suspendere sin oprindelige prognose den 17. marts.

Selskabet gik ind i året med en forventning om en organisk vækst på 3-5 pct.

I første kvartal faldt salget dog med 5 pct. organisk, og i andet kvartal blev det til en negativ organisk vækst på 26 pct. Samlet for første halvår bakkede omsætningen dermed med 16 pct. organisk.

Den oprindelige prognose indeholdt også forventninger om en EBITDA-margin på 21-23 pct. Össur har ikke meldt noget nyt mål ud på den post, om end det kommer med en mindre indikation.

- Lønsomheden ventes at vende tilbage til tidligere niveauer, i takt med at salgsvolumenerne normaliserer sig, skriver Össur.

I første halvår blev det til en overskudsgrad på 12 pct.

Össur skriver i meddelelsen, at især perioden marts til maj bød på negative effekter af covid-19-udbruddet.

Det gennemsnitlige salg, der i årets første to måneder udgjorde omkring 100 pct. af sidste års salg, faldt til 80-90 pct. i marts, til 60-70 pct. i april, 70-80 pct. i maj, 80-90 pct. i juni, stigende til 90-100 pct. i juli til midten af september.

I perioden har protesesalget vist sig mere modstandsdygtigt end salget af støtteprodukter, oplyser Össur.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder