Økonomer ser frem mod ECB-rentemøde: Kan indikere lempelser

Udgivet den 22-07-2019  |  kl. 08:59  |  

Det er en af ugens mest centrale begivenheder, der finder sted, når Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag afholder rentemøde.

På centralbankens monetære forum i Sintra, Portugal, i juni brugte centralbankchef Mario Draghi sin tid på at indikere, at yderligere pengepolitiske stimulanser er nødvendige for at forbedre et aktuelt svagt økonomisk vækstbillede og for at indfri målsætningen om en inflation lige under 2 pct.

Det skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

- Vi venter ikke, at disse lempelser annonceres allerede på torsdagens møde, men at det sker på mødet i september. ECB kommer formentlig til at lægge op til dette på torsdagens møde, skriver banken i sin morgenrapport.

Sydbanks chefanalytiker, Søren V. Kristensen, påpeger i en analyse, at markedet har opbygget store forventninger til ECB.

- Vi forventer, at ECB på rentemødet vil åbne op for, at renten kan blive sat ned. Derefter venter vi en rentenedsættelse på næste møde i september.

- I modsætning til tidligere venter vi nu også, at ECB i løbet af efteråret genstarter opkøbene af obligationer for nye penge, skriver han.

Rentemeddelelsen fra ECB lander torsdag klokken 13.45. Umiddelbart efter - klokken 14.30 - afholder ECB-topchefen, Mario Draghi, pressemøde.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  macro❯  Europa❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder