Ørsted med i New Yorks femte udbudsrunde for havvind med projekt på 1485 MW

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 06:59  |  
Aktie tabel

Energiselskabet Ørsted har med projektet Long Island Wind på 1485 megawatt budt ind på New Yorks femte udbudsrunde for havvindenergi.

Med i udbudsrunden er også projektet Community Offshore Wind på 2,8 gigawatt, som RWE og National Grid udvikler sammen.

Det skriver Recharge News, efter at der fredag var deadline for indsendelse af priser.

Ørsted bekræftede fredag aften indsendelsen af et færdigt forslag til Long Island Wind-projektet, som vil forsyne op til 1 million hjem i New York med vedvarende energi.

- USA's fremtid inden for ren energi skabes lige her i New York, og vi er stolte af at have spillet en central rolle i at positionere staten som en national leder inden for havvind, siger David Hardy, som er administrerende direktør for Ørsteds amerikanske forretning, i meddelelsen.

- Vi er klar til at bygge videre på dette momentum med vores nye Long Island Wind-projekt, som vil skabe tusindvis af kvalitetsjobs fra Long Island til hovedstadsregionen, drive betydelige investeringer i forsyningskæden og arbejdsstyrken og hjælpe New York med at nå sine ambitiøse mål for ren energi, tilføjer han.

Projektet kan komme i kommerciel drift i 2033 og vil kræve investeringer på flere milliarder dollar i staten.

De planlagte investeringer er betinget af, at Long Island Wind udvælges af New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA), at der indgås en aftale med NYSERDA om certifikater for vedvarende energi fra havvind, og at Ørsted træffer en endelig investeringsbeslutning.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder