Ørsted sendt til tælling på stigende renter efter nyt nøgletal

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 15:27  |  
Arkiv: Foto

Aktierne i Ørsted rasler ned fredag eftermiddag, hvor renterne stiger.

Ørsted-aktien er skiftet til rødt fra grønt og falder aktuelt 2,7 pct. til 645,40 kr., hvilket er nok til en placering i bunden af det danske C25-indeks.

Faldet satte ind umiddelbart efter nye nøgletal fra USA, der viste et stærkt jobmarked, der var bedre end forudset. Det sendte renterne op og varsler samtidig yderligere rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, mens renterne samtidig forventes at være højere i længere tid.

Det er skidt nyt for rentefølsomme Ørsted, da høje renter rammer især de aktier, hvor en stor del af selskabets indtjeningen ligger ude i fremtiden, hvilket netop er tilfældet for Ørsted. Det er den samme mekanisme, der typisk rammer tech-aktier.

Den amerikanske jobrapport viste en vækst i beskæftigelsen uden for landbruget på 263.000 personer i november. Det var noget højere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 200.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Det reagerede renterne på ved at stige. Knap en time efter offentliggørelsen af jobtallene klokken 14.30 stiger renten på den toneangivende tiårige stabsobligation i USA til 3,57 pct. mod fra 3,50 pct. inden jobtallene. Samtidig er renten på den toneangivende toårige sendt op til 4,34 pct. mod 4,19 pct. før offentliggørelsen.

Herhjemme reagerer renten på den toneangivende tiårige statsobligation ved at stige til 2,05 pct. fra 2,01 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯