Ørsted/ABG: Bekymrende hvis genforhandlinger af gamle udbud breder sig

Udgivet den 17-04-2018  |  kl. 10:28  |  
Arkiv: Foto

Det vil være en bekymrende udvikling for energiselskabet Ørsted, hvis gamle udbud på havvindmølleprojekter skal genforhandles til lavere priser, sådan som den franske regering lægger op til.

Det vurderer investeringsbanken ABG Sundal Collier, efter at den franske regering har lagt op til at indgå aftaler med en række konsortier, der i 2012-2014 vandt retten til at opføre vindmølleparker med en kapacitet på 3 gigawatt (GW) i Frankrig.

- Ørsted er ikke eksponeret mod det franske marked, men hvis tendensen spreder sig til andre markeder, kan man blive lidt bekymret, om det også kommer til at ske i Danmark, Storbritannien og Tyskland, siger børsmægler Anne Sophie Riis.

- Samtidig er det også lidt bekymrende, hvis man lige pludselig ikke kan regne med de aftaler, som er indgået i første omgang, siger hun.

Den franske regering ønsker ifølge Recharge News at genforhandle vilkårene i de oprindelige aftaler, fordi prisen på vindenergi de seneste år er faldet drastisk.

Hvis ikke det lykkes at lande aftaler, vil den franske regering lade udbuddene gå om.

- Som følge af priserne i andre europæiske lande forventer vi markante prisreduktioner, skriver det franske energiministerium i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ørsted har tidligere været aktiv på det franske marked, men solgte i 2016 sin ejerandel i tre projekter.

Ørsted-aktien faldt op mod 3 pct. i starten af tirsdagens handel, men ligger omkring 10.30-tiden 1,2 pct. lavere i 385,10 kr.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:30:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:30:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder