Ørsted/CEO: Amerikansk opkøb åbner for blanding af sol og vind

Udgivet den 28-11-2018  |  kl. 09:54  |  
Arkiv: Foto

Ørsted skal til at kigge på at udvikle energiprojekter, der indeholder både vindmøller, solenergi og potentielt batterier. Og der er det nylige amerikanske opkøb, Lincoln Clean Energy, vejen ind.

Det fortæller Ørsted-topchef Henrik Poulsen på selskabets kapitalmarkedsdag onsdag.

Lincoln-købet, der koster Ørsted 580 mio. dollar, svarende til 3,8 mia. kr., blev annonceret ved halvårsregnskabet i august i år og gennemført to måneder senere.

Selskabet ejer en række landvindmølleparker i USA og har en pipeline af yderligere projektmuligheder, men er også aktiv inden for solenergi.

- Med Lincoln-købet har vi skabt en stærk, regional platform for vedvarende energi i USA, siger Henrik Poulsen og uddyber:

- Fokus er på at sikre, at vi leverer på en stærk portefølje af projekter, der er kvalificeret til PTC (amerikansk støtteordning, red.), og hovedfokus er fortsat landvind, men vi ser også mulighed for at udnytte Lincolns platform til at bevæge os ind på solenergi og energiopbevaring, siger Ørsted-topchefen.

I Ørsteds fremtidsplaner er solenergi og opbevaring nævnt som forretningsområder, hvor selskabet vil "udforske potentialet".

- Landvind og solenergi sammen, potentielt komplementeret af energiopbevaring, har potentielt til at give en mere balanceret strømproduktion, og det vil i sig selv skabe vækstmuligheder i Nordamerika.

- Vi oplever, at kunderne efterspørger blandingen af sol og landvind, og vi forventer også, at de i stigende grad vil efterspørge mere balanceret produktionsprofil ved at integrere flere teknologier - alt sammen med målet om 24/7 vedvarende energi, siger Henrik Poulsen.

Med købet af Lincoln vendte Ørsted tilbage til landvind efter ellers tidligere at have fravalgt området og solgt sine vindmøller på landjorden i Europa. En tilbagevenden til det forretningsområde, eller en entré i Asien, er heller ikke på tegnebrættet i dag - og dog:

- Vi vil ikke udelukke det. I så fald ville Europa nok være det primære fokus, men vi vil kun gøre det, hvis vi kan finde en stærk formel for værdiskabelse. Der er ingen planer i øjeblikket, men vi vil ikke garantere, at vi ikke gør det, lyder det fra Henrik Poulsen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder