Airbnb-aktien sendes op efter regnskab

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 16:34  |  

Investorerne belønner Airbnb-aktien med en stigning på 5,2 pct. til 192,35 dollar fredag, efter at selskabet offentliggjorde regnskab torsdag efter børslukketid.

Regnskabet bød på en omsætning, der gik tilbage med hele 30 pct. sammenlignet med året forinden.

Omsætningen landede således på 3,4 mia. dollar for hele året.

Et omsætningsdyk var en naturlig konsekvens af, at verden lukkede ned, og restriktionerne holdt folk på hjemmebane.

Men selv om omsætningsdykket kan indikere noget andet, så formåede Airbnb at holde skruen i vandet under vanskelige forhold, og det har været med til, at resultatet har overgået estimaterne med et godt stykke.

I de sidste tre måneder af året landede omsætningen på 859 mio. dollar, mens analytikerkorpset blot havde ventet 739,7 mio. dollar, ifølge estimater fra Bloomberg.

Airbnb har især udnyttet, at mange gæster har haft et behov for at rejse lokalt i stedet for internationalt.

- Efter måneder med at sidde fast inde i deres hjem længtes folk efter at få forbindelse med deres kære på en sikker måde. De besluttede at sætte sig i deres biler og besøge steder i nærheden og ofte bo i små byer og landdistrikter.

- Fordi vi har millioner af værter, der tilbyder næsten alle typer hjem og oplevelser rundt om i verden, var vi i stand til at tilpasse os de nye overnatninger, som gæsterne ønskede - fra at arbejde eksternt fra et andet hjem til at tage udvidede ture med familie og venner, lyder det fra selskabet.

Mens omsætningen for hele året gik tilbage med 30 pct., så var omsætningen i fjerde kvartal blot 22 pct. lavere end i samme periode året forinden.

Fremgangen kommer efter, at bookingerne dykkede med hele 72 pct. tilbage i april, hvor Airbnb var nødsaget til at tilbagebetale op mod 1 mia. dollars til kunderne.

Airbnb led dog et tab på hele 4,6 mia. dollar i 2020, hvilket hovedsageligt var et resultat af større omkostninger i forbindelse med selskabets børsnotering, der løb op i 2,9 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder