Aktier/åbning: Danske Bank følger i hælene på fald i sektoren

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 09:17  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank og de øvrige bankaktier slår bak fra åbningen mandag, hvor der også i resten af Europa er tale om en nedslående start for bankerne og de toneangivende aktieindeks.

Et fortsat højt smittetal for covid-19 flere steder i verden, herunder i USA og Europa, tynger ligeledes humøret.

Desuden faldt de amerikanske aktier fredag, og futures peger på endnu en negativ åbning i USA senere i eftermiddag.

Det danske C25-indeks er åbnet 0,3 pct. lavere i indeks 1486,75, selv om minusserne på de store børser i Europa er endnu mere udtalte. I Tyskland falder DAX-indekset eksempelvis 1 pct.

HVIDVASKSAG ATTER I FOKUS

Danske Banks hvidvasksag har atter fundet vej til en forside. Politiken, som sammen med blandt andet DR og Berlingske har fået adgang til tusindvis af hemmelige dokumenter, skriver, at narkohandlere, våbensmuglere og mafiaklaner er nogle af dem, som Danske Banks kunder i den nu lukkede estiske afdeling havde forbindelse til.

Fredag faldt Danske Bank-aktien med 2,5 pct. til 84,44 kr., og aktien åbner mandag 1,8 pct. lavere i 82,96 kr. Konkurrenten Nordea falder endnu mere med 3 pct. til 47,48 kr.

Fitch gentog sent fredag sin kreditvurdering "AA-" af Nordea. Udsigterne for kreditvurderingen er dog negative, hvilket indikerer, at der er risiko for en nedjustering senere.

- De negative udsigter for Nordea reflekterer risici i forhold til vores basisscenarie i form pres af på bankens ratings, især kvaliteten af aktiver, lønsomhed og kapitalisering, hvis afmatningen viser sig at blive dybere eller længerevarende, end vi venter, begrunder Fitch blandt andet.

I bunden af det danske marked er også flere af de vækstfølsomme aktier som A.P. Møller-Mærsk, der taber 2,3 pct. til 9342 kr. og FLSmidth, der falder 2 pct. til 187 kr.

I toppen stiger medicinalaktier som Genmab og Novo med henholdsvis 0,4 pct. og 0,3 pct. til 2443 kr. og 436,15 kr.

STORAKTIONÆR ER ÅBEN FOR BEDRE BUD

Blandt sidepapirerne er der opmærksomhed om G4S, der er kommet med en opdatering for årets første otte måneder, hvor omsætningen faldt med 1,9 pct. Indtjeningen er til gengæld foran 2019-niveau.

Oplysningerne kommer, efter at BC Partners og Gardaworld i sidste uge annoncerede et potentielt bud på 190 pence per aktie.

Fredag afviste sikringskoncerns største aktionær, Schroders, købstilbuddet fra BC Partners og Gardaworld, som også sikringskoncernens bestyrelse tidligere har afvist som utilstrækkeligt.

Schroders erklærede sig dog også åben for en handel ved en fair pris, som "mere præcist reflekterer multiplerne hos konkurrenter, synergier og andre strategiske fordele, som en køber vil nyde godt af". Det meddelte chefen for Schroders britiske aktieafdeling, Sue Noffke, i en email til Ritzau Finans.

Aktien i G4S er åbnet 1,7 pct. lavere i 15,42 kr. 190 pence svarer omregnet med valutakursen mandag morgen til 15,43 kr., og aktiekursen ligger altså lige omkring det indikerede bud.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder