Aktier/åbning: Genmab og Ambu i top på japansk regnskab og forsøgsnyt

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 09:18  |  
Arkiv: Foto

Biotekselskabet Genmabs nyhed fra torsdag aften vækker investorernes interesse på den gode måde fra morgenstunden i et lettere positivt marked.

Samlet stiger den danske eliteindeks, C25, med 0,3 pct. i de første handler fredag morgen til indeks 1328,1. Dermed går den danske udvikling mod både den amerikanske og den asiatiske udvikling med fald, der kom i kølvandet på, at den amerikanske præsident, Donald Trump, sent torsdag annoncerede et pressemøde fredag, hvor han vil komme ind på relationen til Kina og Hongkong.

Torsdag bød på fremgang for langt de fleste aktier i C25-indekset, der sluttede dagen med en samlet fremgang på 2,9 pct. til 1324,42 efter onsdagens markante fald på 3 pct. I sidste uge gik C25-indekset på forlænget Kristi himmelfartsweekend onsdag i 1301,59.

GENMAB MED POSITIVT NYT

Genmab ligger helt i toppen med et plus på aktiekursen på 2,5 pct. til 2124,50 kr. Stigningen kommer, efter selskabet torsdag aften fortalte, at det i et fase 3-forsøg har opnået positive toplinjeresultater i behandling af nyligt diagnosticerede patienter med AL-amyloidose, en sygdom, som fører til organskader, med Darzalex og tre andre cancermidler.

Resultaterne er meget stærke, vurderer Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank. Han peger på, at studiets resultater vil være med til at synliggøre værdien af Genmabs potentielle forretning ud over hovednummeret, der lige nu er behandlingen af knoglemarvskræft med Darzalex.

- Det virker til at være nogle meget, meget stærke toplinjedata, Genmab leverer, siger Søren Løntoft Hansen og påpeger, at det kan være med til at øge topsalgspotentialet for Darzalex.

Sydbanks analytiker fremhæver dog, at AL-amyloidose er en mere sjælden sygdom, med 3000-4000 nye diagnosticerede tilfælde om året i USA, ifølge Genmabs egne oplysninger, men til gengæld har disse patienter ikke mange behandlingsmuligheder. Søren Løntoft Hansen har et topsalgspotentiale i indikationen på 500 mio. dollar om året.

KONKURRENTNYT TIL AMBU

Medicoselskabet Ambu har fra morgenstunden fået nyt fra sin japanske konkurrent på markedet for engangsendoskoper, Olympus. Det japanske selskab kom samlet set bedre ud af regnskabsåret 2019/20, end tilfældet var i 2018/19.

Og det endda, selv om det sidste kvartal af det afsluttede regnskabsår følger kalenderårets første kvartal og dermed også den periode, hvor udbruddet af coronavirus havde allerhårdest fat i Asien.

Ifølge Olympus' regnskab påvirkede det også alle forretningsområder, men alligevel leverede selskabet samlet set fremgang på både toplinjen og i indtjeningen, hvor særligt lavere omkostninger var med til at hjælpe resultatet på vej.

Torsdag endte Ambu i toppen af C25-indekset med et kurshop på 5,6 pct. til 213,80 kr. Fredag morgen stiger aktien 1,8 pct. til 217,60 kr. i de første handler.

I den modsatte ende af eliteindekset ligger Rockwool med et fald på 1,5 pct. til 1818 kr. Aktien er den seneste måned er steget 30,2 pct. i værdi. Kursridtet får nu Jyske Bank til at sænke sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet løftes til 1850 kr. fra 1700 kr.

Analytiker Janne Vincent Kjær peger på, at aktien nu ligger højere end umiddelbart inden, coronakrisen ramte markedet.

- Det virker umiddelbart af meget set i lyset af risikoen for et fald i nybygningsaktiviteten, skriver hun i en analyse.

A.P. Møller-Mærsk får fra morgenstunden nyt angående spotprisen på containerfragt fra Asien til Europa fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

I sidste uge steg raterne på den tunge rute, hvor Mærsk sammen med schweiziske MSC er markedsleder gennem 2M-alliancen, steg med 11,7 pct., mens det samlede SCFI-indeks faldt knap 1 pct. Fredag morgen viser de seneste tal, at containerraten på Asien-Europa steg med 4,4 pct. i indeværende uge.

Mærks B-aktien falder dog 1,2 pct. til 6500 kr.

ANALYTIKERNYT TIL ØRSTED OG MATAS

Og så har HSBC skruet op for sit kursmål for Ørsted-aktien, så det nu er på 865 kr. Før var det på 775 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er det højeste blandt de finanshuse, der indrapporterer til nyhedsbureauet.

Anbefalingen af aktien er i øvrigt fortsat "køb".

Aktien stiger 0,7 pct. til 363,60 kr. i den indledende handel.

Blandt sidepapirerne har Matas fået løftet kursmålet med 20 pct. til 90 kr. fra førhen 75 kr. af finanshuset SEB Equities, fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb" af analytiker Magnus Thorstholm Jensen.

Materialistkæden har oven i købt sig ind i den danske makeup-virksomhed Miild med en ejerandel på 40 pct. Det oplyser Matas i en meddelelse. Hvor meget det har kostet Matas oplyser selskabet ikke, men det skriver, at det "investerer millioner i Miild". Miild producerer makeup-produkter som både er økologisk, bæredygtigt og ikke mindst allergivenligt.

Matas stiger 2,6 pct. til 59,50 kr.

Orphazyme har påbegyndt ansøgningsprocessen om at få godkendt Arimoclomol til behandling af den livstruende hjernesygdom Niemann-Pick type 3 i USA. Biotekselskabet oplyser fredag, at arbejdet med at indsende en såkaldt "New Drug Application" (NDA) til de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) er påbegyndt.

Udmeldingen er helt som ventet, da Orphazyme flere gange har fortalt, at processen ventedes indledt i første halvdel af 2020.

Orphazymes aktiekurs øges med 2,3 pct. til 103,90 kr. fredag morgen-

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder