AKTIER: Højere på linie med udlandet - Vestas og TDC i hopla

Udgivet den 04-02-2005  |  kl. 11:59  |  

Det danske aktiemarked steg fredag formiddag på linie med udviklingen på de øvrige europæiske aktiebørser, og desuden ligger de amerikanske aktiefutures i plus.

Kort før middag lå det toneangivende KFX-indeks 1,36 point (0,5 pct.) højere i 297,21.

Vestas-aktien er steget i forventning om, at vindmølleproducenten i den kommende tid vil annoncere ordrer i Australien og Spanien. Dette har fået aktien til at bryde det vigtige modstandspunkt i kurs 70, og der er nu teknisk set åbnet op for en opgang til kurs 75, måske endda 80. Aktien handles 4,4 pct. højere i 71,50 kr. under god omsætning.

Danisco og ISS, der har oplevet store kursstigninger den seneste uge, er blevet ofre for profit-taking og handles hhv. 0,9 pct. og 0,7 pct. lavere. Spar Nord Bank anbefalede fredag morgen salg af Danisco, da det vurderes, at aktien bliver holdt oppe af en enkelt stor køber i øjeblikket.

- Vi er af den opfattelse, at aktien vil falde tilbage, når denne ordre er afsluttet. Fokus vil da igen blive rettet mod eventuelle nye sukkerreformer fra EU, som vil få en negativ effekt på selskabets indtjening, skrev Spar Nord.

TDC rebounder 1,8 pct. til 245,50 kr., efter at en stor sælger pressede aktien nedad torsdag eftermiddag. Denne sælger er nu væk. Generelt ser analytikerne positivt på, at TDC afstod fra at købe det tjekkiske teleselskab Cesky Telecom, da prisen var høj, og da TDC ikke kunne undgå at skulle hente kapital på aktiemarkedet for at finansiere købet.

Efter den seneste tids stigninger er NKT og Rockwool blevet nedjusteret af et af de større finanshuse, oplyste en markedsdeltager fredag formiddag. NKT-aktien handles 2,3 pct. lavere i 171, mens Rockwool ligger 0,8 pct. lavere i kurs 368.

Markedet afventer eftermiddagens amerikanske beskæftigelsestal, hvor økonomer i snit venter en stigning på omkring 200.000.

Af Jean M. Dühring, jean@netposten.dk

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder