AKTIER: Positivt marked forud for vigtig tale og nøgletal - Torm overrasker

Udgivet den 31-08-2007  |  kl. 11:51  |  

Det danske aktiemarked fulgte fredag formiddag de øvrige europæiske børser op efter nyheden om, at den amerikanske regering senere fredag vil foreslå tiltag, der er rettet mod at mindske bølgen af misligholdte lån i USA.

Præsident George W. Bush vil stille forslag om at tillade boligejere at refinansiere med Federal Housing Administration's forsikring, hvis de kommer bagud med lån med variable renter. Dette har fået de amerikanske aktiefutures til at stige - de ligger således omkring 0,8 pct. højere.

Kort før middag lå det toneangivende OMXC20-indeks 0,6 pct. højere i 492,63.

Med en stort set afsluttet regnskabssæson i Danmark vil udviklingen i USA være helt afgørende for OMXC20. I dag offentliggøres en række vigtige nøgletal - juli måneds privatforbrug, personlige indkomster og PCE Core Deflator. Endvidere bliver markedet præsenteret for august måneds Chicago PMI samt forbrugertillid fra University of Michigan.

Endvidere vil der være stor fokus på Fed-chef Ben Bernanke, som i dag giver, hvad der betegnes som en nøgletale om den fremtidig økonomiske vækst og urolighederne på kreditmarkedet. Det sker kl. 16.

Herhjemme har D/S Torm fremlagt sit halvårsregnskab, som medførte en opjustering af resultatforventningerne. D/S Torm opnåede et resultat af primær drift på 104,2 mio. USD mod konsensus på 85 mio. USD.

Forventningerne til resultatet før skat ekskl. restruktureringsomkostninger for 2007 hæves til niveauet 800-820 mio. USD fra tidligere 780-800 mio. USD. Restruktureringsomkostninger forventes at udgøre ca. USD 15 mio.

Der har i andet kvartal været en betydelig værdistigning på Selskabets flåde, herunder på købsoptioner og TORMs andel af OMIs flåde. Torm-aktien ligger 1,7 pct. højere i 231,50 kr.

/jmd

Læs også:

Alle venter på Bernanke
http://www.netposten.dk/?pageid=5&articleid=1004763

Bush vil redde subprime-ofre
http://www.netposten.dk/?pageid=5&articleid=1004758

Udgivet af: NPinvestordk