Aktier/middag: Banker og høreapparater hiver C25 nær rekord

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 11:34  |  
Arkiv: Foto

Demant og GN Store Nord er med i toppen på det danske aktiemarked mandag, hvor der er stigninger over en bred kam, og selv den hårdt trængte banksektor gør comeback.

C25-indekset stiger 1,3 pct. til 1491,77, og indekset er dermed igen inden for rækkevidde af lukkerekorden på 1492,81 fra den 17. september. Der er fremgang til hele 24 ud af 25 indeksmedlemmer.

Helt i toppen ligger Demant med en stigning på 9,4 pct. til 197,10 kr., efterfulgt af GN med en gevinst på 4,5 pct. til 487,40 kr.

OPJUSTERING

Fremgangen skal ses lyset af, at den schweiziske konkurrent Sonova er kommet bedre end ventet gennem coronakrisen og derfor opjusterer forventningerne til den første halvdel af sit skæve regnskabsår 2020/21, som løber frem til udgangen af marts næste år.

Koncernen forudser, at omsætningen i første halvår vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

- Demant har selv indikeret i sit regnskab, at det gik bedre, men de seneste uger har aktien lidt under, at investorerne spekulerer i, at det måske ser noget sortere ud end forventet på grund af den genopblussen af corona, som vi ser i Europa, siger analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Det er der dog ifølge analysechefen ikke noget, der tyder på i Sonovas udmelding, som han kalder "relativt bullish".

- Så må vi se, om de har ret, men jeg tror, at markedet bliver overrasket over, hvor "bullish" Sonova er gående ind i deres andet halvår. Vi ser jo genopblusningen i Europa, så at indikere vækst er et noget mere positivt signal, end markedet har forventet, siger Michael Friis Jørgensen.

BANKERNE RETTER SIG

Blandt vinderne er også bankaktierne, Danske Bank og Jyske Bank, der stiger henholdsvis 3,4 pct. og 1,9 pct. til kurserne 83,04 kr. og 177,80 kr.

Den europæiske banksektor ligger godt til mandag, efter at indekset for banker fredag endte i det laveste niveau siden 1988.

CHR. HANSEN SÆLGER DIVISION FOR MILLARDBELØB

For Chr. Hansen har weekenden budt på et frasalg. Det har længe ligget i kortene, at den danske ingredienskoncern Chr. Hansen skulle afhænde sin naturfarve-division, Natural Colors, til en villig køber, og lørdag var der endelig bid.

Det er den svenske kapitalfond EQT, der har købt divisionen for omkring 6 mia. kr. Salget sker kontant og på en gældsfri basis, oplyser selskabet.

Den danske ingredienskoncern oplyser, at frasalget ikke påvirker selskabets langsigtede finansielle målsætninger, og provenuet fra salget vil blandt andet blive brugt til at reducere gælden.

Chr. Hansen-aktien stiger 2,4 pct. til 697 kr.

Der er også lidt nyt relateret til Lundbeck, da medicinalvirksomhedens japanske partner Otsuka har lagt sag an mod kopiproducenterne Alkem og Accord for at krænke et patent udstedt på lægemidlet Rexulti til behandling af svær depression og skizofreni.

Det er Otsuka, som ejer patentet, der er eksklusivt udlicenseret til danske Lundbeck. Rexulti omsatte senest i Lundbecks andet kvartal for 680 mio. kr. Det omstridte patent er gældende til december 2028.

Lundbeck stiger 0,5 pct. til 206 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder