Aktier/middag: Banker og Pandora topper på lysegrøn fredag

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 11:44  |  
Arkiv: Foto

De danske aktier er delt nogenlunde på midten i fredagens handel, hvor der dog netop er overvægt til de grønne papirer.

Det skyldes blandt andet god stemning blandt bankerne efter et opløftende regnskab fra Nordea, og også smykkeselskabet Pandora blander sig i den gode ende efter et løftet kursmål.

I den modsatte grøft trækker flere af den seneste tids meget stigende aktier dog også nedad, og derfor holder C25-indekset sig kun netop oven vande med en samlet stigning på 0,3 pct. til 1530,13.

PANDORA TRÆKKER OP EFTER LØFTET KURSMÅL

Øverst i C25-indekset befinder smykkeselskabet Pandora sig med en stigning på 2,9 pct. til 535 kr.

Pandora, der har været fremragende kørende over den seneste periode, har fået løftet sit kursmål hos Danske Bank til 560 kr. fra 425 kr.

Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

I den modsatte grøft er GN, der falder med 1,3 pct. til 480 kr. uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring, og DSV Panalpina, der bakker 0,7 pct. til 1053 kr. - ligeledes uden større bagvedliggende forklaring.

De to aktier har dog været blandt de absolut bedst præsterende elitepapirer gennem en lang periode, hvor begge har nået flere rekorder.

NORDEA IMPONERER MED INDTÆGTER OG STÆRK OMKOSTNINGSKONTROL

Blandt sidepapirerne er der pæn fremgang til den nordiske storbank Nordea, der fra morgenstunden satte tal på et stærkt tredje kvartal for banken.

Her var der både rigtig god fremdrift i indtægterne, og samtidig blev omkostningerne holdt langt nede, hvilket ultimativt betød en stor fremgang i nettooverskuddet.

Nordea havde i tredje kvartal nettorenteindtægter på 1146 mio. euro mod 1083 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år, og samtidig faldt omkostningerne voldsomt til 1083 mio. euro.

På bundlinjen leverede Nordea et nettooverskud på 837 mio. euro i tredje kvartal - en fremgang fra et underskud på 332 mio. euro i samme kvartal 2019.

- Nettorenteindtægterne viser en flot udvikling - måske lidt i kontrast til det, vi har set hos nogle af de andre nordiske storbanker i kvartalet. Der viser Nordea altså en bedre udvikling end ventet, siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

- Omkostningerne er der styr på. Den stærke udvikling, der har været i omkostningerne i de foregående kvartaler, holder ved, fortsætter han.

Nordea-aktien stiger med 5,4 pct. til 51,37 kr. Og i C25 smitter meldingerne også af på Danske Bank, som løftes med 2,3 pct. til 93,80 kr.

Blandt de mindre banker stiger Sydbank i øvrigt også med 1,7 pct. til 111,20 kr.

Her har Carnegie ifølge data fra Bloomberg News løftet sin anbefaling til "hold" fra "sælg", og kursmålet er skruet op til 110 kr. fra 100 kr.

DFDS STIGER EFTER OPJUSTERING

Fremgang er der også til rederiet DFDS, som går frem med 6,4 pct. til 251 kr.

Det sker, efter at selskabet har opjusteret forventningerne til hele 2020 som følge af en bedre udvikling i fragtmængderne end ventet i tredje kvartal.

DFDS venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 2,5-2,7 mia. kr. mod tidligere ventet 2,2-2,5 mia. kr.

Rederiet venter dog, at aktivitetsniveauet vil forblive lavt i resten af året som følge af de nye restriktioner, som et stigende antal smittede med covid-19 gennem en længere periode nu igen begynder at medføre.

Tilbage i C25 stiger Mærsks B-aktie med 0,2 pct. til 10.270 kr.

Mærsk kan glæde sig over, at spotpriserne på containerfragt ud af Asien igen steg i denne uge ifølge de seneste data fra Shanghai Shipping Exchange.

Ved middagstid afleverer forsikringsselskabet Topdanmark regnskab for tredje kvartal. Inden da stiger aktien med 1,3 pct. til 303,40 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder