Aktier/middag: Fortsat mat stemning i C25 - ISS i bunden igen

Udgivet den 23-02-2024  |  kl. 11:51  |  
ISS - Facility management

Det danske aktiemarked ligger fredag endnu en gang og surmuler et stykke under de internationale markeder. Dette til trods for torsdagens regulære aktiefest i USA.

Aktiehandlerne fordøjer fortsat ugens regnskaber, og det er endnu en gang serviceselskabet ISS, der bliver sendt til bunds. Torsdag blev det til en ordentlig ørefigen, og fredag fortsætter derouten efter en sænket anbefaling fra Nordea.

Også Mærsk er med til at trække markedet i rødt efter faldende spotrater i den forgange uge.

I den positive ende stiger Bavarian Nordic efter positivt nyt om selskabets vaccine mod febersygdommen chikungunya.

Ved middagstid falder C25-indekets med 0,2 pct. til 1896,52.

GODT NYT TIL BAVARIAN

Bavarian Nordic, der onsdag fremlagde et foreløbigt regnskab for 2023, stiger 0,8 pct. til 175,30 kr., efter at de europæiske sundhedsmyndigheder har valgt at hastebehandle markedsføringsansøgningen for selskabets chikungunya-vaccinekandidat. Dermed kan der blive kappet to måneder af behandlingstiden.

I onsdagens utidige regnskab meddelte Bavarian i øvrigt, at selskabet i år regner med at bruge 240 mio. kr. på at forberede en kommerciel lancering af vaccinen i 2025.

NORDEA SÆNKER ISS

For ISS giver torsdagens årsregnskab stadig anledning til tømmermænd. Aktien dykkede torsdag 6,9 pct. og falder yderligere 2,5 pct. til 125,55 kr. fredag. ISS har oven på regnskabet fået sænket sin anbefaling hos Nordea til "hold" fra "køb".

Aktien i servicekoncernen blev på regnskabsdagen sendt tungt ned - presset af blandt andet svage forventninger til pengestrømmene i 2024. Det skyldes blandt andet uenigheder med kunden Deutsche Telekom, der har tilbageholdt betalinger.

Der er dog også lidt positivt nyt til den pressede ISS-aktie. Fredag kan selskabet meddele, at kontrakten med en international storkunde er blevet forlænget til og med 2026. Kontrakten har gennemsnitlig årlig værdi på cirka 787 mio. kr.

Med i bunden ligger A.P. Møller-Mærsk, der kan skæve til nyt om rateudviklingen på ruterne ud af Shanghai. SCFI-indekset, der er pejlemærke for raterne, faldt 2,6 pct. over de sidste to uger. B-aktien i Mærsk falder 2,7 pct. til 10.200 kr.

MT HØJGAARD OG CBRAIN TIL EFTERSYN

Fra børshusene er der fredag også justeringer af Demant, Genmab, MT Højgaard og Cbrain at forholde sig til.

Demant får sænket sin anbefaling af Deutsche Bank til "hold" fra "køb", men løftet kursmålet til 368 kr. fra 343 kr.

Demant falder 0,4 pct. til 368,30 kr.

Genmab har fået løftet sin anbefaling til "outperform" fra det neutrale "market perform" af analysehuset BMO. Genmab stiger 0,8 pct. til 2012 kr.

MT Højgaard har efter torsdagens årsregnskab fået hævet sit kursmål med knap 35 pct. til 290 kr. af det svenske finanshus SEB. Aktien stiger 13,9 pct. til 164 kr. SEB's anbefaling er stadig "køb".

Cbrain, der steg 10,2 pct. torsdag til 296,50 kr. har fået løftet kursmålet med knap 12 pct. til 290 kr. fra 260 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Det fremgik torsdag aften af Bloomberg. Anbefalingen af aktien gentages på "hold". Aktien er går frem med 0,8 pct. til 299 kr.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder