Aktier/middag: Gassen går af Lundbeck og C25 inden vigtigt nyt fra ECB

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 11:26  |  

Efter en ellers positiv åbning er stemningen på det danske aktiemarked vendt til det negative torsdag middag, hvor nogle af onsdagens vindere, Lundbeck og Novozymes, er gået i minus.

Stemningsskiftet kommer op til eftermiddagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, som investorerne har store forventninger til kommer med en lang stribe af pengepolitiske lempelser.

- Vendingen kan skyldes, at vi er kommet nærmere ECB-mødet, som er imødeset med stor spænding, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

C25-indekset, der åbnede 0,7 pct. højere, ligger ved 11.20-tiden til et fald på 0,1 pct. til 1151,21. Helt i bunden af markedet ligger Lundbeck og Novozymes begge 1,8 pct. lavere i 240,80 kr. og 295,50 kr. efter stigninger onsdag på 5,5 pct. og 3 pct.

Drilling falder 2,1 pct. til 398,60, men er fortsat steget 2,4 pct. i løbet af ugen, hvor den helt store åbenbaring for investorerne har været det, der har været betegnet som en sektorrotation.

- Vi har blandt andet set, at det er blevet taget gevinster hjem i medicinalsektoren, mens investorerne købte sig ind i finansaktierne, der indtil da havde klaret sig skidt.

- Men sektorrotation, tror jeg måske ikke helt der er tale om. Det virker lige så meget som om, at man har taget gevinster hjem i de aktier, der har klaret sig godt, og i stedet har købt sig ind i "underperformerne," der er begyndt at se billige ud, vurderer Martin Munk.

RYGKLAP TIL GENMAB, VESTAS OG ØRSTED

I toppen af C25-indekset ligger Genmab med en stigning på 1,7 pct. til 1372 kr., efter at JPMorgan er blevet mere positivt stemt over for aktien, der i 2019 er steget med over 28 pct.

Analysehuset har torsdag løftet sin anbefaling af Genmab-aktien til det positive "overvægt" fra "neutral", og i samme ombæring er kursmålet blevet skruet op til 1500 kr. fra 1275 kr.

Også Vestas-aktien ser lidt fremgang torsdag, efter at Nordea ser mere positivt på den fremtidige udvikling i aktien.

Storbanken har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold", og aktien stiger 0,5 pct. til 554,60 kr.

Ørsted, der har fået hævet kursmålet til 765 kr. fra 705 kr. af Danske Bank, stiger 0,6 pct. til 653,60 kr.

STORE FORVENTNINGER TIL ECB

Retningen på markedet vil dog formentlig først for alvor blive afgjort i eftermiddag, når ECB offentliggør resultatet af sit rentemøde.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News, at ECB sænker indskudsrenten med 10 basispoint til minus 0,50 pct.

Desuden ventes ECB at indføre differentierede indlånsrenter for at hjælpe bankerne, der rammes hårdt af minusrenten på indlån.

Oven i taler flere banker om muligheden for nye støtteopkøb af obligationer samt et løfte om at holde renten på det nuværende niveau eller lavere helt til udgangen af 2020 mod tidligere til udgangen af første halvår 2020.

- Spørgsmålet er så, om det er nok til, at markedet bliver tilfreds. Der er kørt mange forventninger ind i markedet, og jeg er ikke sikker på, at det er nok, siger Martin Munk.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder