Aktier/middag: Høj cigarføring hos STG i afdæmpet marked

Udgivet den 10-03-2021  |  kl. 11:40  |  
Arkiv: Foto

Scandinavian Tobacco Group holder dampen oppe onsdag middag, efter et regnskab der falder i investorernes smag.

Samlet er stemningen dog en anelse trykket i eliteindekset, efter at tirsdagen bød på den næststørste stigning nogensinde til C25-indekset, der blev hevet op af gode nyheder og et lettelsens suk blandt investorerne.

Efter nogle svære dage gav en kombination af faldende statsrenter, for tung gevinsthjemtagning i en række aktier og pæne selskabsspecifikke nyheder stort købspres i markedet, og det danske eliteindeks steg med 3,3 pct.

Og Nordea påpeger, at indekset nød godt af, at investorerne vendte tilbage til de aktier, der har fået flest tæsk på det seneste.

Onsdag middag ligger C25-indekset uændret i indeks 1606,79.

STG I HOPLA

Scandinavian Tobacco Group, STG, kunne i fjerde kvartal sidste år se sin omsætning stige pænt til 1922 mio. kr. fra 1699 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2019.

Coronapandemien har især skubbet amerikanernes forbrug fra de fysiske forretninger over på onlinemarkedet, der især har været med til at løfte salget. Særligt er markedet for håndrullede cigarer, som især sælges på onlinemarkedet, gået i vejret under krisen.

- Folk har simpelthen haft bedre tid til at forkæle sig selv, og det har været tydeligt i salget af håndrullede cigarer, siger STG-chef Niels Frederiksen om tendensen og nævner desuden Norge, Tyskland og England som markeder, der har set fornuftig fremgang.

I 2021 venter STG en vækst i driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mere end 7 pct. i år, hvilket er en positiv overraskelse for analytikerne, der havde ventet en noget mere afdæmpet vækst.

STG foreslår et udbytte på 6,50 kr. per aktie for 2020 mod 6,10 kr. året før - og samtidig vil selskabet sætte gang i et aktietilbagekøbsprogram på op til 600 mio. kr.

Aktien stiger med 10,2 pct. til 124,60 kr. i middagshandlen.

AMBU STIGER PÅ VENTET OPJUSTERING

Tilbage i C25 ligger Ambu i top med et plus på 3,1 pct. til 276 kr. Lige efter følger Royal Unibrew med et plus på 2,4 pct. til 679,20 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Ambus stigning følger en vurdering fra finanshuset Carnegie om, at medicoselskabet sandsynligvis til at levere en stor opjustering halvårsregnskabet 12. maj. Det skriver PLX.AI.

I regnskabet for første kvartal i januar fastholdt Ambu forventningerne om en omsætningsvækst på 17-20 pct. og en EBIT-margin på 11-12 pct., men det kommer selskabet til at overgå markant, vurderer Carnegie, som estimerer en organisk vækst på hele 25 pct. og en EBIT-margin på 13,5 pct.

Carnegie fastholder imidlertid en salgsanbefaling for Ambu-aktien som følge af værdisætningen, men det ser det positive nyhedsflow om selskabet fortsætte.

GN HEARING HAR SVÆRT VED AT VINDE GENLYD

Tirsdag aften dansk tid blev der også præsenteret data for høreapparatsalget i februar via Veterans Affairs (VA) i USA, som tilpasser høreapparater til militærveteraner.

Salgskanalen er væsentlig for producenterne, da den under normale omstændigheder udgør godt en femtedel af det samlede amerikanske marked, som er verdens største enkeltmarked for høreapparater.

De danske selskaber i kontrakten, GN Hearing og Demant, går hver sin vej i middagshandlen.

GN's markedsandel målt på andelen af det samlede salg faldt til 11,1 pct. fra 11,6 pct., mens Demants andel steg til 10,2 pct. fra 9,9 pct. Schweiziske Sonova øgede sin markedsandel til 55,8 pct. fra 55,6 pct. i februar.

GN-aktien falder 0,8 pct. til 461,50 kr., mens Demant stiger med 1,3 pct. til 246,90 kr.

BAVARIAN SÆLGER NYE AKTIER

Bavarian Nordic tager blandt enkeltaktierne opmærksomhed - den negative af slagsen - efter at selskabet tirsdag aften serverede en hel byge af nyheder.

Først blev der sat tal på selskabets forventninger til 2021, og derefter faldt meddelelsen om en rettet emission, hvor godt 5 mio. nye aktier skulle sælges.

Salget af samlet 5,15 mio. aktier til en udbudskurs på 223 kr. var gennemført kort efter midnat.

Salgsprisen svarer til en rabat på 5,3 pct. fra lukkekursen tirsdag, hvor Bavarian steg 6,1 pct. til 235,60 kr.

Aktien dratter til bunds i C25 med et fald på 4,8 pct. til 224,20 kr. efter at være røget i vejret både mandag og tirsdag efter nyheden om, at selskabets covid-19-vaccine vil blive testet på mennesker, og det er netop et fase 2-forsøg med vaccinen, som en del af provenuet på 1,15 mia. kr. fra aktiesalget skal bruges på.

Blandt sidepapirerne har onsdagen budt på en lille kursmålsjustering til porebetonproducenten H+H International. Ifølge PLX.AI har Carnegie sænket sit kursmål for aktien til 200 kr. fra 210 kr., mens anbefalingen er fastholdt på "køb".

H+H stiger med 0,3 pct. til 152,20 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder