Aktier/middag: Mærsk og Rockwool holder dampen oppe på black friday

Udgivet den 24-11-2023  |  kl. 11:56  |  
Arkiv: Foto

Mens der er selverklæret højtid i butikkerne, er der ro på det danske aktiemarked på Black Friday, hvor Rockwool gør en god figur efter positive reaktioner oven på selskabets kvartalsregnskab i onsdags. Også Mærsk er på ret kurs.

I bunden af markedet falder Netcompany ved udsigt til, at det britiske marked først for alvor får fart på i slutningen af 2024.

C25-indekset ligger ved 11.30-tiden til en gevinst på 0,13 pct. til 1711,17.

- USA var lukket i går på grund af thanksgiving og så har USA en halv handelsdag i dag, så det lægger en voldsom dæmper på gemytterne. Der er lav volumen, og det er helt klassisk på denne dag, siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

ROCKWOOL I TOPPEN

Helt i toppen af det danske eliteindeks stiger Rockwool dog behersket med 1,3 pct. til 1726,50 kr.

Fredag har det svenske finanshus SEB hævet sit kursmål til 2350 kr. fra 2200 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb".

Også Jyske Bank sætter sit kursmål for Rockwool-aktien op med 100 kr. til 2250 kr. og gentager "køb", mens Danske Bank har hævet kursmålet til 1700 kr. fra 1570 kr.

Analytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær ser begyndende tegn på bedring i volumen, hvilket vidner om, at det værste er overstået.

SMÅ UDSVING I DETAILSEKTOREN

I detailsektoren er der små udsving på børsen, men forhåbentlig travlhed i butikkerne. Pandora ligger næsten uændret i 910,80 kr. Onlinehandelsplatformen Boozt stiger 0,9 pct. til 74,60 kr., mens Matas stiger 1,7 pct. til 105,60 kr.

- Når vi kommer på den anden side af weekenden skal det blive spændende at se, hvordan forbrugerne har reageret. Det er noget af det, der er meget fokus på i øjeblikket, hvor vi ser lidt svaghedstegn i nøgletallene. Og særligt i forhold til den amerikanske forbruger er spørgsmålet, om de er begyndt at holde lidt igen, siger Martin Munk.

NETCOMPANY UNDER PRES

Med i bunden af C25 er Novozymes og Netcompany, der falder henholdsvis 1,3 pct. og 1,1 pct. til 362,10 kr. og 227,10 kr.

Der er ikke nyt fremme om Novozymes, men Netcompany holdt en telekonference torsdag, hvor meldingerne skuffede lidt, oplyser Martin Munk.

- Der var et investorkald for investorer i går, hvor man talte om det britiske marked, hvor Netcompany har landet en stor rammeaftale.

- Men her var meldingen, at man ikke skal vente, at det vil bidrage voldsomt i den første halvdel af 2024. Så det bliver "back-end-loaded", og det tror jeg måske har skuffet lidt, siger Martin Munk.

Han peger på, at Netcompany også faldt 1,5 pct. torsdag.

MÆRSK MED FREMME

Med i toppen er også A.P. Møller-Mærsks B-aktie, der stiger 1,3 pct. til 10.500 trods et lille fald i spotraterne på containerfragt fra Shanghai i sidste uge.

Uden for eliteindekset stiger kabelproducenten NKT med 2,4 pct. til 392,60 kr. EU-Kommissionen vil fremlægge en plan i næste uge på 584 mia. euro svarende til 4350 mia. kr., der skal bruges til at forny de europæiske elnet, så regionen bedre kan håndtere den forventede tilstrømning af elektricitet fra vedvarende energi. Det erfarer Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯