Aktier/middag: Novo genvinder lidt og trækker C25 højere

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 11:41  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk har været i modvind på fondsbørsen i København siden kapitalmarkedsdagen onsdag, men fredag genvinder selskabet lidt af det tabte.

Aktien stiger ved middagstid 1,9 pct. til 396,75 kr., og da det er den tungtvejende aktie i C25, er det med til at trække eliteindekset op med 0,7 pct. til 1195,52.

Onsdag og torsdag faldt aktien 4,1 og 1,6 pct., hvilket ifølge Daniel Fabricius, der børsmægler hos ABG Sundal Collier, nu har sendt nogle købere ind i aktien.

På kapitalmarkedsdagen onsdag undlod Novo Nordisk at stille konkrete vækstmål for hele forretningen op, men gav i stedet delmålsætninger for enkelte områder.

Det kan være det, som markedet har reageret på, vurderer Daniel Fabricius, selv om det egentlig i hans optik er positivt.

- Det er taget lidt ilde op, ligesom der kan være nogle analytikere, der har ligget med lidt for høje estimater i de forskellige produktkategorier, som måske har skullet lidt ned, vurderer han.

Novo-aktiens stigning fredag kommer, på trods af at Pareto Securities har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", ligesom kursmålet er reduceret til 385 kr. fra 400 kr.

MÆRSK SENDES TIL BUNDS BLANDT ELITEAKTIERNE

I bunden af det danske eliteindeks ligger fredag ved middagstid de to aktier i A.P. Møller-Mærsk. A-aktien falder 1,1 pct. til 8770 kr., mens B-aktien falder 1,0 pct. til 9344 kr.

Finanshuset Berenberg har sænket anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet dog er justeret lidt op til 9000 kr. fra 8700 kr.

- Vi mener, at de forbedrede fragtrateudsigter og højere pengestrømsgenerering nu i det store hele er priset ind for Mærsk, fremgår det af et notat fra Berenberg.

Rockwool kom torsdag eftermiddag med regnskab - én dag tidligere end ventet. Her blev forventningerne til årets vækst nedpræciseret, så der nu ventes en omsætningsvækst i den lave ende af det tidligere udmeldte interval.

Investorerne kvitterede torsdag for regnskabet ved at sende aktien ned med 4 pct., men fredag stiger aktien 0,2 pct. til 1383 kr. Ifølge Daniel Fabricius venter investorerne på, hvad selskabet melder ud på sin telekonference.

- Vi skal have noget at vide omkring transportomkostningerne, hvorfor salgsvæksten er faldende, og hvordan de kan bibeholde driftsmarginen (EBIT). Så der er lige et par spørgsmål, der skal afklares, vurderer børsmægleren fra ABG.

EN BUNKE ANALYSEÆNDRINGER

RBC Capital Markets har sænket kursmålet for Danske Bank-aktien til 100 kr. fra 120 kr., mens anbefalingen stadig er "sector perform". Aktien ligger uændret i 90,40 kr.

Ørsted-aktien falder ved middagstid 0,2 pct. til 608,80 kr., til trods for at Credit Suisse har løftet kursmål for aktien til 450 kr. fra 425 kr. Der er dog stadig 26 pct. under den aktuelle kurs, og anbefalingen er da også "underperform".

Blandt sidepapirerne falder NKT-aktien 0,9 pct. til 131,70 kr., efter at aktien torsdag blev belønnet for sit regnskab for tredje kvartal med et kursplus på 3,4 pct.

Regnskabet har givet anledning til en stribe analyseændringer, blandt andet fra Nordea, der har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" og sat et kursmål på 160 kr. for aktien.

ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål til 120 kr. fra 90 kr., men gentaget anbefalingen "hold", mens Danske Bank har løftet sit kursmål med 10 kr. til 150 kr. Banken anbefaler stadig et "køb" af aktien".

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder