Aktier/middag: Novo i bunden efter rygter mens Bavarian indtager toppen

Udgivet den 18-09-2023  |  kl. 11:45  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk falder mandag middag til bunden afC25-indekset efter rygter om en anmærkning fra sundhedsmyndighederne i USA, mens Bavarian Nordic stiger for anden dag i træk oven på nyt om abekopper i Kina.

C25-indekset falder 0,2 pct. til 1739,91, og trækkes særligt ned af Novo Nordisk, der tynger i bunden med et fald på 2,5 pct. til 649,90 kr.

- Der har været små fald i C25-indekset fra starten af dagen. Novo Nordisk er nede et par procenter, og det trækker ned, fordi Novo vægter så tungt. Ude i Europa er der også små minusser, og markedet er generelt lidt afventende op til rentemødet i den amerikanske centralbank på onsdag, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Rygterne går på, at Novo Nordisk har haft besøg af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, på sin facilitet i Clayton i USA, hvilket angiveligt har udløst en form for anmærkning.

Ifølge flere kilder, som MarketWire har talt med, er det finanshuset UBS, der i et notat har gjort opmærksom på underretningen, der skulle omhandle problematiske forhold.

- Det er formentlig forklaringen på faldet i Novo-aktien, siger en af kilderne til MarketWire.

VACCINER OG VINDMØLLER I TOPPEN

Helt i toppen af C25-indekset ligger Bavarian, der også steg mest i fredags. Ifølge Martin Munk er det muligt, at aktien fortsat nyder godt af nyheder fra sidste uge.

- I fredags meddelte kinesiske sundhedsmyndigheder, at de ville håndtere abekopper på samme måde som covid-19. Det kørte Bavarian-aktien godt på i fredags, og det fortsætter den med mandag, siger Martin Munk.

Bavarian-aktien stiger 2,9 pct. til 146,55 kr.

VINDAKTIER VINDER FREM

Det går også fremad for Vestas, som Jyske Bank har hævet til "køb" fra "hold".

Vindaktien stiger 1,2 pct. til 158,63 kr.,

Ørsted ligger også 1,2 pct. højere i 401,60 kr., selvom JPMorgan har nedgraderet kursmålet for aktien til 460 kr. fra 640 kr. Anbefalingen "neutral" er uændret.

Ændringen kommer, efter at Ørsted for nyligt varslede store nedskrivninger på sine havmølleprojekter i USA.

Det danske energiselskab Ørsted kan mandag også fortælle, at det har indgået aftale med Terra Solar om at udvikle en portefølje af irske solenergiprojekter. Projekterne får en samlet kapacitet på op til 400 MW.

KØBER OP I GIBRALTARSTRÆDET

DFDS annoncerede i weekenden købet af færgeoperatøren FRS Iberia/Maroc, og det danske rederi udvider dermed sit rutenetværk i Middelhavet til også at omfatte Gibraltarstrædet.

FRS Iberia/Maroc med 750 ansatte driver tre færgeruter i Gibraltarstrædet mellem Spanien og Marokko.

- Vi er meget glade for at udvide vores netværk til at omfatte et af Europas betydningsfulde færgemarkeder, som vi forventer vil vise vedblivende høj vækst understøttet af den igangværende nearshoring af forsyningskæder til Europa, siger administrerende direktør hos DFDS Torben Carlsen.

FRS Iberia/Maroc venter i 2023 en omsætning på 1,0-1,2 mia. kr., en EBITDA-margin på 18-20 pct. samt en EBIT-margin på 11-12 pct.

DFDS stiger 3,7 pct. til 238,00 kr.

It-selskabet NNIT løftede før mandagens kapitalmarkedsdag sløret for sine finansielle ambitioner i de kommende tre år frem til udgangen af 2026.

Selskabet sigter efter at skabe en årlig organisk vækstrate på omkring 10 pct. i perioden 2024-26, og i forhold til indtjeningen er ambitionen en årlig gennemsnitlig overskudsgrad for koncernen på omkring 10-13 pct. før særlige poster.

NNIT-aktien suser op med 3,2 pct. til 84,70 kr.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯