Aktier/middag: Positiv start vendt til små fald

Udgivet den 12-08-2013  |  kl. 11:25  |  

Den positive åbning, som det danske aktiemarked fik mandag, er ved middagstid forvandlet til små fald.

A.P. Møller - Mærsk er C20-indeksets prygelknabe efter en negativ analyse fra Macquarie, mens et mere positivt syn på det kursmæssige potentiale for Novozymes aktie hos Danske Bank, bringer den danske enzymproducent til tops i indekset, der samlet set falder med 0,5 pct. til niveau 605,67.

Det australske finanshus Macquarie frygter en stor skuffelse fra Maersk Oil i halvårsregnskabet på fredag fra A.P. Møller - Mærsk. Forud for regnskabet sænker finanshuset såvel kursmål og anbefaling på Mærsk-aktien - anbefalingen til "underperform" og kursmålet til 41.000 kr. Tidligere hed anbefalingen "neutral" med et kursmål på 44.000 kr. A.P. Møller - Mærsks B-aktie sætter sig med 1,9 pct. til 44.360 kr.

- Maersk Oil kan skuffe betydeligt i andet kvartal, skriver Macquarie i en analyse, som Ritzau Finans er i besiddelse af. Finanshuset peger på fire forhold, der risikerer at bane vej for en skuffelse, herunder at konsensus forudsætter en gennemsnitlig oliepris på 104,3 dollar per tønde igennem andet kvartal.

Danske Bank og Pandora er også på hælene med fald på henholdsvis 1,7 og 1,3 pct. til kurserne 112,5 og 215,60 kr., mens Novozymes stiger med 1,7 pct. til 212,0 kr. oven på en fremgang på 3 pct. fredag.

Danske Markets hæver kursmålet for Novozymes med 20 kr. til 245 kr. efter enzymvirksomhedens regnskab for første halvår fredag.

- Bioenergy-divisionen fortsætter med at afkoble sig fra den amerikanske bioethanol-volumen. Vi er mere optimistiske om udviklingen inden for 2G cellulose biobrændstof og at enzymteknologi vil være den foretrukne omdannelsesteknologi, begrunder Danske Markets.

Topdanmark har fået opjusteret sit kursmål en anelse af Nordea, der har hævet kursmålet til 160 kr. per aktie fra tidligere 155 kr. - dog uden, at der har nogen effekt på aktien, som falder 0,5 pct. til 155,2 kr.

SAS falder 2,4 pct. til 12 kr. Berlingske Business skriver, at en konflikt lurer for bagagehåndteringen i Kastrup Lufthavn. SAS er i dialog med Swissport om et samarbejde for at nedbringe omkostninger. Skulle det munde ud i en ændring i de nuværende arbejdsforhold, trues der med strejke fra fagforeningerne.

Så går det straks bedre for sikringskoncernen G4S aktie, der stiger 1,3 pct. til 20,76 kr. Aktien ser ud til at have fået lidt medvind efter meldingen om, at G4S har fået en ny storaktionær i form af svenske Cevian Capital, der i Danmark er bedst kendt for at have en aktiepost i Danske Bank på over 5 pct.

Cevian ejer 5,11 pct. af kapitalen i G4S efter at have købt aktier i sidste uge, fremgår det af en meddelelse fra det dansk-britiske sikringsselskab.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk