Aktier/middag: SAS presset af kapitaludvidelse - Genmab stråler

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 11:41  |  
Arkiv: Foto

Der er i tirsdagens danske aktiemarked negativt fokus på SAS-aktien, mens C25-aktien Genmab har kurs mod at lukke i højeste niveau nogensinde.

C25-indekset ligger ved 11.20-tiden 0,1 pct. højere i 1346,12.

- Sommerstilheden har så småt indfundet sig i denne uge, når vi sammenligner med sidste uge, siger senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

SAS har løftet sløret for en plan, der skal sikre fremtiden for selskabet, som ligesom den øvrige flybranche er blevet hårdt ramt af udbruddet af coronavirus.

Der skal skabes forbedringer på 4 mia. svenske kr. - omkring 2,8 mia. kr. - ligesom egenkapitalen skal tilføres 14,25 mia. svenske kr. - svarende til omkring 10,1 mia. kr.

De mange milliarder skal hentes ved at udstede nye aktier og obligationer - blandt andet til den danske og svenske stat - ligesom gæld konverteres til aktier.

Aktien startede med at dykke op til 3,5 pct. i den indledende handel, men efter ti minutters handel steg aktien, mens den ved middagstid ligger med et fald på 10 pct. i 5,695 kr.

Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, hæfter sig ved, at der vil ske en gigantisk udvanding af de eksisterende aktionærer. Han peger på, at de nye aktier vil blive tegnet omkring 1-2 svenske kr.

- Det er meget indikativt for den værdi, der nok vil være på de eksisterende aktier den dag, hvor planen er endeligt eksekveret, vurderer han.

Christian Thatje i Sydbank vurderer, at aktien går en turbulent sommer i møde og finder i lyset af emissionen og den store udvanding kursfaldet forståeligt.

NYE DATA FRA GENMAB

Genmab har en god dag og stiger 1,1 pct. til 2193 kr.

Selskabet offentliggjorde mandag efter børstid, at man havde positive data fra et fase 2-forsøg med midlet Tisotumab Vedotin til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

- Det ser rigtigt godt ud og de overgår egne forhåbninger, vurderer Christian Thatje, der på baggrund af dataene havde set aktie højere.

Finanshuset Guggenheim Securities har løftet kursmålet knap 6 pct. til 2486 kr. og fastholdt "køb".

TRYG OP PÅ LØFT

Tryg-aktien er i toppen af C25 med en stigning på 1,8 pct.

Danske Bank har løftet sin anbefaling af Tryg -aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet er sat til 190 kr., skriver Bloomberg News.

For et par uge siden rykkede Danske Banks analytikere ifølge Bloomberg anbefaling to trin ned til "sælg" fra "køb" og sænkede kursmålet til 180 kr. fra 210 kr.

Aktien er regnskabsaktuel i næste uge.

VESTAS FÅR ORDRER

Med i toppen af indekset er også Vestas-aktien, der stiger 0,7 pct. til 669,80 kr.

Vindmølleproducenten er i fokus, da selskabet ofte præsenterer en stribe ordrer ved kvartalernes udløb. Tirsdag er sidste dag i andet kvartal.

Natten til tirsdag præsenterede Vestas en japansk ordre på 76 megawatt (MW) med en flerårig serviceaftale af typen AOM 5000. Tirsdag formiddag er der leveret en ordre på 40 MW til Kina og en på 43 MW til Tyskland.

I andet kvartal er der dermed annonceret ordrer for 2278 MW mod 4601 MW i samme kvartal 2019, der var ekstraordinært godt.

Vestas aktien stiger 1,2 pct. til 672,80 kr.

NKT FORTSÆTTER OP EFTER MILLIARDORDRE

NKT-aktien er fortsat i fokus efter en solid stigning mandag. Her præsenterede selskabet den største ordre i selskabets historie - på over 1 mia. euro til den tyske Südlink-korridor.

Aktien stiger 2 pct. til 151,10 kr.

ABG Sundal Collier har løftet kursmålet knap 10 pct. til 170 kr. og fastholdt "hold". Aktien stiger tirsdag 3,2 pct. til 152,80 kr. efter et kurshop på 5,9 pct. mandag.

Finanshuset har også løftet kursmålet for TCM Group til 140 kr. fra 130 kr. Anbefalingen af aktien, som tirsdag stiger 1,2 pct. til 127,50 kr., er fortsat "køb".

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder