Aktier/PFA: Stadig store risici trods god aktiestart på 2019

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 15:30  |  

Aktiemarkederne er kommet godt ind i 2019 oven på det svære 2018. Men det er langtfra sikkert, at den opadgående kurve fortsætter, for der er stadig væsentlige risici i farvandet.

Det mener seniorstrateg i PFA Rasmus Pilegaard, efter at aktiemarkederne i årets første seks uger har præsteret stigninger på 6 til 8 pct. ifølge de store indeks.

- Det afgørende spørgsmål for 2019 bliver, om den globale økonomi fortsætter med at tabe momentum, eller om vi ser en stabilisering i konjunkturindikatorerne, som kan understøtte en ny positiv trend på de globale aktiemarkeder.

- Aktiemarkederne har indpriset en markant opbremsning i væksten, og barren, for hvornår væksten overrasker positivt, er derfor sat lavt. Men risikobilledet er stadig domineret af en anspændt nyhedsstrøm fra brexit, handelskonflikten mellem USA og Kina og den europæiske vækstafmatning, skriver Rasmus Pilegaard i en kommentar.

En stor del af kursstigningerne i januar og februar indtil videre kan henføres til de bratte fald, der ramte markedet i oktober og december. Eksempelvis ligger det europæiske Stoxx 600-indeks fortsat 7 pct. under niveauet fra sidst i september.

I andet halvår skete der i det hele taget et skift i stemningen, hvor kursnedture ikke længere blev afløst af en fortsat opadgående tendens, bemærker Rasmus Pilegaard. Nu må tiden så vise, om den gamle tendens er tilbage.

Imod en optimistisk tolkning taler imidlertid en faldende europæiske erhvervstillid og den usikre kurs for Storbritanniens brexit-palaver.

- Europæiske aktiemarkeder er steget knap 5 pct. i år, men så længe de nedadrettede risici dominerer fremtidsbilledet, er det vanskeligt at se en stabil positiv trend materialisere sig, påpeger Rasmus Pilegaard.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  macro❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder