Aktier/Sampension: Renter eller aktier skal give sig den kommende tid

Udgivet den 27-06-2019  |  kl. 11:39  |  

Enten skal renterne stige eller aktierne falde i de kommende måneder.

Det vurderer aktiechef i Sampension Philip Jagd.

- Amerikanske og globale aktier handler meget nær de højeste niveauer nogensinde, og samtidigt er rentekurver verden over inverteret og sender dermed samme faresignal som faldet i forbrugertilliden, vurderer han.

Det markante fald i forbrugertilliden i USA tirsdag hejste et stort gult flag for væksten og dermed aktiemarkedet i USA. Hvis ikke det viser sig at være en engangsforteelse, som retter sig i de kommende måneder.

- Fastholder vi niveauet af den aktuelle forbrugertillid de kommende måneder, så ligner det en udvikling, der aldrig er set, uden at en recession lurede lige om hjørnet. Derfor skal man som aktieinvestor træde ekstra varsomt, når man dypper tæerne i aktiemarkedet, skønner aktiechefen.

Grundet muligheden for at renterne swipper opad, hvis tingene arter sig positivt, så er det ifølge ham usmart at sælge aktier for obligationer på de her niveauer.

Han foreslår i stedet, at man kan beskytte sin aktiebeholdning ved er at sælge ud af dyrt prissatte vækstaktier og købe billigere såkaldte valueaktier, hvis pris bedre afspejler de globale vækstudfordringer.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
4,97%
 
17:13:01

 
4,84%
 
17:13:01

 
3,58%
 
17:13:01

 
1,91%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder