Aktier/SHB: Ser potentiale i DSV, Simcorp og Tryg

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 07:45  |  
Arkiv: Foto

Knap to måneder inde i 2021 er regnskabssæsonen så småt ved at være overstået for de danske C25-selskaber, der med få undtagelser alle har aflagt regnskaber for 2020 og sat punktum for året, der er gået.

Det er dermed også tid til at se frem mod de kommende måneder, og her er Handelsbanken klar med et bud på de tre aktier, som har det største potentiale.

Blandt de ventede højdespringere har Handelsbanken peget på DSV, Simcorp og Tryg.

Hos DSV peger banken på et "ganske overbevisende" regnskab for fjerde kvartal af 2020 og regner med, at transport- og logistikselskabet går en spændende tid i møde.

- Mens integrationen af Panalpina og de medfølgende operationelle synergier er færdigimplementeret venter nu flere kommercielle synergier forude. Disse vil være drevet af et stærkere servicetilbud med hensyn til pris og kvalitet, hvorfor flere af konkurrenterne ikke vil kunne følge med, skriver Handelsbanken i sin analyse.

Handelsbanken har en købsanbefaling af aktien og et kursmål over de næste 12 måneder på 1300 kr. Fredag lukkede aktien i 1132 og er siden årsskiftet steget 11 pct.

Også softwareselskabet Simcorp får pæne ord med på vejen hos Handelsbanken, der her har en hold-anbefaling og et kursmål på 800 kr.

Simcorp-aktien har været under pres efter aflæggelsen af selskabets regnskab for fjerde kvartal, der ellers bliver kaldt "ganske fornuftigt" af Handelsbanken, men hvor navnlig Simcorps forventninger til 2021 skuffede.

- Vi vurderer dog, at kundekonverteringerne og fornyelserne af abonnementerne vil understøtte forretningen i 2021, mens vi ligeledes venter stigende mersalg i forbindelse med konverteringsforhandlingerne. Vi venter således en valutajusteret omsætningsvækst på 8 pct. i 2021, skriver banken i sin analyse.

Simcorp-aktien lukkede fredag i 749 kr. Siden starten på året er aktien nede med 17,3 pct.

Sidst men ikke mindst nævner Handelsbanken også Tryg-aktien, der har været under pres siden forsikringsselskabet foretog en aktieemission for at finansiere opkøbet af britiske RSA.

Ifølge Handelsbanken er der dog gode takter fra forsikringsselskabet, der allerede er godt på vej mod at indfri sine finansielle målsætninger for 2021.

- Tryg arbejder på at styrke deres i forvejen solide skadesforsikringsforretning. Dette er positivt, da vi vurderer, at skadesforsikringsselskaber er mere modstandsdygtige over for konjunkturudsving og lavrentemiljøer.

- Med udsigt til, at centralbankerne fastholder deres lempelige pengepolitik i de kommende år, vil Tryg således være blandt vinderne på det nordiske forsikringsmarked, skriver Handelsbanken.

Opkøbet af RSA's norske og svenske forretning samt 50 pct. af deres danske forretning ventes gennemført inden udgangen af andet kvartal 2021, og går købet igennem, står Tryg til at kunne løfte sin toplinje med 45 pct. og blive det største skadesforsikringsselskab i Skandinavien, lyder det i analyse.

Handelsbanken har en købsanbefaling på aktien med et 12-måneders kursmål på 230 kr.

Fredag lukkede forsikringsaktien i 194 kr. Siden nytår er aktien steget 1 pct.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder