Aktier/Strateg: Ser aktiestigninger efter præsidentvalget i USA

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 13:36  |  

Aktiemarkederne kommer til at være præget af usikkerhed frem til det amerikanske præsidentvalg, som allerede nu fylder meget på både det amerikanske og det globale marked.

Det vurderer Christian Blaabjerg, investeringsstrateg ved pensionsselskabet Industriens Pension, i en vurdering af udviklingen på aktiemarkedet.

Ved tidligere præsidentvalg i USA har markedet været præget af usikkerhed frem mod valghandlingen, og det vil formentlig få investorerne til at være mere tilbageholdende, indtil de får mere klarsyn om det politiske landskab efter den 3. november.

- Til gengæld kan politisk klarhed efter et valg i sig selv løfte markederne, og de økonomiske forudsætninger for nye kursstigninger i USA er plads, skriver Christian Blaabjerg i sin vurdering.

Efter valget venter han et scenarie med opsving i amerikansk økonomi, som vil blive drevet af lave renter og en fortsat stimuli fra finans- og pengepolitikken, uanset hvem der ender med at vinde præsidentposten.

- En ny periode med Trump og udsigten til nye skattelettelser vil forventeligt give markederne det største løft det kommende år.

- Men også med Biden som præsident er grundlaget på plads for nye stigninger, og særligt grønne aktier vil få et ekstra løft med tanke på hans omfattende klimaplan med ambitiøse mål frem mod 2050, skriver Christian Blaabjerg.

Hvis der opstår alvorlig uklarhed om valgresultatet, kan aktiemarkederne blive præget af fald og store udsving. Det er dog ikke hovedscenariet, understeger investeringsstrategen.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder