Aktier/tendens: C25 står til rekord hvis indikationerne holder stik

Udgivet den 06-07-2020  |  kl. 08:30  |  

Der er lagt op til en flyvende start på det danske aktiemarked mandag morgen, hvor det danske C25-indeks står til at sætte rekord, hvis indikationerne fra udlandet holder stik.

Det danske C25-indeks lukkede fredag med et lille fald på 0,1 pct. til 1379,59 efter torsdag at have sat rekord.

De generelle markedsindikationer fra udlandet er stærkt positive.

De amerikanske aktiemarkeder genåbner efter den lange weekend, og de store indeksfutures ligger mandag morgen med stigninger på 1,2-1,3 pct. Den tyske Dax-future handles samtidig med et plus på 2,3 pct.

Den positive stemning er grundlagt i Asien, hvor massive stigninger præger især de kinesiske aktiebørser. Shanghai Composite og CSI 300 indeksene stiger bege over 5 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks øger 3,3 pct., mens det japanske Nikkei-indeks stige 1,8 pct.

KUN FÅ NYHEDER

Der er ikke mange selskabsspecifikke nyheder at hægte dagens handel op på.

A.P. Møller-Mærsk kan ifølge mæglerhuset Clarksons Platou være på vej mod en fremgang i driftsresultatet i 2020, selv om coronapandemien har lagt økonomier verden over ned, hvilket også har ramt containertransporten.

Samtidig har Deutsche Bank hævet anbefalingen af Mærsks B-aktie til "køb" fra "hold" og sat kursmålet op til 9500 kr. fra 7200 kr.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie lukkede fredag med en stigning på 0,2 pct. i 8000 kr. rent.

Forsikringskoncernen Topdanmark fik fredag løftet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" af finanshuset SEB Equities.

Kursmålet for aktien blev samtidig sat et lille nøk op til 307 kr. fra førhen 305 kr. Dermed indikerer kursmålet et potentiale på godt 8 pct. i forhold til lukkekursen fredag.

Topdanmark sluttede fredagens handel med en stigning på 1,4 pct. til 283,20 kr.

Danske Bank er igen i fokus, og igen er det ikke for det positive. Banken sælger ifølge Børsen igen Flexinvest Fri-produktet, som flere eksperter mener, at kunderne må forvente at tabe penge på. For godt et år siden lovede Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, ellers bod og bedring i forhold til produktet.

Danske Bank steg fredag 0,1 pct. til 92,64 kr.

Nordea køber erhvervsmæssige og individuelle pensionsporteføljer af norske Frende Livsforsikring, for at kombinere forretningen med bankens norske forsikringsselskab Nordea Liv Norge.

Samtidig vil Nordea Liv indgå en langsigtet aftale om at distribuere pensionsprodukter for de norske Sparebanker, der ejer Frende.

Nordea-aktien sluttede i 46,30 kr. i København efter et fald på 0,7 pct. fredag.

Investorerne i Demant og GN kan tage afsæt i en ekstraordinær opdatering fra den schweiziske høreapparat-producent Sonova. Den schweiziske koncern ser et fald i omsætningen i første halvår på 25-35 pct., men peger samtidig på, at opsvinget i det globale høreapparatmarked i de seneste uger har været hurtigere end forventet.

Demant steg fredag 0,5 pct. til 181,85 kr., og GN øgede 0,6 pct. til 367,90 kr.

Energikæmpen Ørsted lukkede fredag i rekordkursen 796,80 kr. efter en stigning på 1,5 pct. Det kan give anledning til lidt gevinsthjemtagning hos utålmodige investorer.

Tryg-aktien fik løftet kursmålet til 190 kr. fra 175 kr. i sidste uge, og forsikringsselskabet er aktuel med regnskab senere i indeværende uge.

Tryg sluttede med et plus på 1,3 pct. i 195,50 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder