Aktier/tendens: DSV kan få medvind mens Novo bider sig fast

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 08:22  |  

DSV Panalpina kan blive den aktie, der fredag morgen tager fokus, når handlen starter på fondsbørsen. Selskabet har fået analytikermedvind fra Handelsbanken.

Novo Nordisk kan også fortsat få fokus, efter kursen i denne uge brød gennem den psykologiske barriere på kurs 500 - og medicinalselskabet har siden det skete tirsdag kun bevæget sig højere og højere og sat rekord tre dage i streg.

Blandt sidepapirerne kan opmærksomheden rettes mod biotekselskabet Orphazyme , hvis ADR-notering steg voldsomt i den amerikanske handel torsdag.

Samlet peger det mod en grøn åbning på den danske børs, da futures for både de amerikanske indeks og det tyske DAX-indeks ligger 0,1 pct. højere.

Torsdag faldt C25-indekset en smule - 0,1 pct. til 1813,74. I sidste uge gik eliteindekset på weekend i indeks 1799,79.

ANALYTIKERNYT TIL DSV OG PANDORA

DSV Panalpina, der faldt 0,5 pct. til 1470 kr. torsdag, har fået et skulderklap af Handelsbanken, som har løftet sin anbefaling af transport- og logistikselskabets aktie til "køb" fra "hold". Samtidig er kursmålet løftet til 1625 kr. fra 1500 kr.

Også smykkeselskabet Pandora har fået nyt - fra Goldman Sacks - der torsdag aften blev sat op med knap 10 pct. til 795 kr. fra førhen 725 kr., fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "neutral" af analytiker Louise Singlehurst. Det nye kursmål indikerer da også et beskedent negativt potentiale på 3 pct. i forhold til lukkekursen torsdag i 823,20 kr., hvor aktien steg 0,5 pct.

Pandora kan få lidt medvind fra den amerikanske smykkeproducent Signet, der i sit regnskab torsdagens præsenterede gode takter i første kvartal og hævede i samme ombæring sine forventninger.

Det vurderer Carnegie i en analyse ifølge PLX.AI.

Signet oplevede i første kvartal en vækst i det sammenlignelige salg på 106,5 pct. mod minus 38,9 pct. i samme kvartal året forinden, mens omsætningen steg 98 pct. til 1,69 mia. dollar.

ORPHAZYME I HANDELSSTOP - 20 GANGE

Fredagens mest interessante selskab kan dog blive at finde blandt sidepapirerne: Biotekselskabet Orphazyme. Selskabets amerikanske notering steg torsdag voldsomt og endte handelsdagen med en stigning på 301,5 pct i 21 dollar. Undervejs blev handlen suspenderet 20 gange, og aktien var på et tidspunkt helt oppe med i 77,77 dollar - en stigning på knap 1400 pct.

Det skete tilsyneladende uden selskabsspecifikke nyheder, og det får Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, til at kalde torsdagens gevaldige stigning for "mærkelig og bemærkelsesværdig".

- Der var en usædvanlig voldsom handelsvolumen: 7,2 mio., skriver Per Hansen. Ifølge investeringsøkonomen ligger den gennemsnitlige volumen på 62.000.

- Aktien blev handlet i intervallet 5-77,5 svarer nogenlunde til prisen på den danske hovednotering. Kurs 77 er helt væk, fortsætter Per Hansen.

Orphazymes nærmer sig dog en vigtig skæringsdato, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder efter reglerne skal afslutte sin gennemgang af en accepteret ansøgning om markedsføringsgodkendelse af et nyt lægemiddel.

Det kan give vigtigt nyt til biotekselskabets middel Arimoclomol til behandling af sygdommen Niemann-Pick type C, men ifølge Per Hansen er det ikke nok til at forklare udviklingen.

NYT OM RATERNE

Og så er det ugens sidste dag, hvor det som vanligt er ratenyt til A.P. Møller-Mærsk, hvor B-aktien steg 0,7 pct. torsdag til 18,420 kr. Det er de ugentlige ratetal fra indekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler udviklingen i spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, der offentliggøres.

Fragtraterne har været skyhøje siden slutningen af sidste år, fordi efterspørgslen i øjeblikket er ganske markant på grund af stor internethandel og genåbningerne efter coronanedlukninger.

Og så er Novos aktie bare steget og steget i denne uge. I tirsdag kom kursen over magiske 500 kr., og torsdag satte aktien kursrekord med et plus på 1,7 pct. til 515,50 kr.

Også Carlsberg og Unibrew kan få en positiv fredag, da genåbningerne er i fuld gang - barerne må holde åbent til klokken 24. Og EM sparkes i gang - lørdag spiller Danmark mod Finland i Parken.

Carlsberg fortsatte sit rekordridt torsdag med et plus på 0,6 pct. til 1133 kr., efter at bryggeriet også sluttede i rekord onsdag, og Unibrew endte også netop i rekord med sin stigning på 0,02 pct. til 801,20 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder